Døgnrapporten i Jyderup: onsdag den 20. oktober

Profilbillede

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ahornvænget, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Storebjerg, Greve
Egevej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Henriksvej, Ejby, Kirke-Hyllinge


Tyveri af værktøj mv. – Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Tirsdag morgen fik politiet to anmeldelser om tyverier begået på samme adresse i Ejby. På Egevej var der i løbet af natten til tirsdag formentlig i tidsrummet kl. ca. 03.00 – 0700 forøvet tyveri fra både en garage og fra en varebil parkeret på stedet. Via en ulåst dør havde tyven fået adgang til garagen, hvorfra der blev stjålet diverse håndværktøj. Varebilens sidedør var blevet opbrudt, og fra varerummet var der stjålet diverse værktøj.
Senere på formiddagen fik politiet endnu en anmeldelse om indbrud i en varebil, der havde stået på Henriksvej. I løbet af natten havde tyven(e) opbrudt varebilens dør og fra varerummet stjålet bl.a. kompressor, nøgler, rullebord og boremaskiner. Dette tyveri kunne måske være sket omkring kl. ca. 02.40, hvor der blev hørt støj uden for adressen, men der er ingen oplysninger om personer eller køretøjer fra dette tidspunkt.
Politiet har heller ikke yderligere oplysninger om mulige mistænkte i forbindelse med tyverierne på Egevej, hvorfor politiet gerne hører fra personer, der måtte have set mistænkelige personer eller køretøjer i Ejby-området natten til tirsdag. Indehavere af privat videoovervågning opfordres til at checke, om uvedkommende skulle have været på spil andre steder i området i løbet af natten. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Arbejdsulykke – Højvang, Holbæk

Kl. 10.37 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ambulance var sendt til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet til skade. Politiet kørte også til arbejdsstedet, som viste sig at være et ca. to meter dybt hul, hvor der blev arbejdet med kloakrør. En 45-årig mand fra Holbæk kommune kravlede via en stige op fra hullet, da dele af udgravningen faldt sammen omkring ham. Han kunne komme fri og blev i ambulancen bragt til skadestuen til kontrol. Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til arbejdsstedet for at besigtige forholdene. Politiet har optaget rapport om ulykken, så politiet og Arbejdstilsynet senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mindre brand i sommerhus – Skovridervej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.24 rykkede politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et sommerhus. Politiet kunne på stedet sammen med brandvæsnet konstatere, at branden var blevet slukket af en snarrådig håndværker, som havde fået afskærmet og fjernet de brændende dele af et loft. En elektriker havde forinden brandens opståen været ved at udskifte diverse spotlamper, hvorunder der pludselig var gået ild i dele af loftet. Den anden, snarrådige håndværker, der også arbejdede ved sommerhuset, havde ifølge brandvæsnet på grund af sin hurtige indgriben reddet sommerhuset fra at nedbrænde. Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt helt præcist, hvad der forårsagede brandens opståen i forbindelse med elektrikerarbejdet.

Uro og uorden / social sag mv. – Ølby, Køge

Kl. 11.25 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand opholdt sig tæt ved togskinnerne lidt nord for Ølby S-station. Formodningen fra togpersonalet var, at manden måske ville gøre skade på sig selv, så togene kørte med nedsat hastighed på strækningen.
En patrulje fik på en sti under jernbanesporet kontakt til en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Køge. Efter en samtale med manden vurderede politiet, at der ikke var risiko for, at han ville gøre skade på sig selv, ligesom han blev vurderet egnet til at klare sig selv. Politiet foretog på dette grundlag ikke yderligere over for den 19-årige.
Kl. 13.05 fik politiet oplysninger om, at den 19-årige opholdt sig i Ølbycentret ved et supermarked, hvor han havde givet udtryk for, at han var ked af det. Politiet fik igen kontakt til den spirituspåvirkede, 19-årige, som nu var blevet udadreagerende og forsøgte at gøre skade på sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet for at undgå yderligere risiko for at skade sig selv, og den 19-årige blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Først på aftenen blev den 19-årige vurderet egnet til igen at kunne klare sig selv i det offentlige rum og blev løsladt.
Kl. 21.23 meddelte alarmcentralen, at en mand ville gøre skade på sig selv på jernbanen ved Ølby S-station. Politiet fik DSB til at indstille togdriften, mens politiet kørte til området, hvor politiet igen fik kontakt til den 19-årige. Han blev indledningsvist bragt væk fra jernbanen, så togdriften kunne genoptages kl. ca. 21.35. Efterfølgende vurderede politiet, at den 19-årige igen måtte frihedsberøves og anbringes i politiets varetægt på en politistation, så han ikke kunne gøre alvor af sine trusler om at skade sig selv. Den 19-årige blev efter en lægeundersøgelse anbragt hos politiet frem til tidligt onsdag formiddag, hvor han blev løsladt med opfordring igen om at søge sundhedsfaglig hjælp.

Grundlovsforhør – Overfald og afpresning efteranmeldt – Køge

Tirsdag efter middag indfandt en 34-årig mand fra København sig personligt hos politiet for at anmelde et overfald mandag aften kl. ca. 18.00. Efter aftale var den 34-årige troppet op på en adresse i Boholte-området i Køge for at tale med en 41-årig mand fra Køge. En anden 41-årig mand fra Køge var også til stedet ved mødet, der udviklede sig, idet de to mænd udsatte den 34-årige for et groft overfald og stak ham overfladisk med en kniv. Efterfølgende afpressede mændene den 34-årige til at overføre et pengebeløb til en anvist bankkonto.
Efter en lægeundersøgelse tirsdag til registrering af de skader, som den 34-årige var blevet påført, fik politiet hurtigt identificeret og opsøgt de to mistænkte mænd, som begge blev anholdt tirsdag aften i Køge.
Den 34-årige anmelder blev efter en grundig afhøring til sagerne selv frihedsberøvet, idet han var efterlyst af Københavns Politi til fremstilling i fogedretten. Han blev derfor anbragt i et arresthus, indtil Københavns Politi kan fremstille ham i løbet af onsdagen.
Efter sigtelse og afhøring til sagerne blev den ene 41-årige løsladt tirsdag ud fra en juridisk vurdering af hans rolle i sagerne, mens den anden 41-årige forblev i politiets varetægt. Anklagemyndigheden vil fremstille ham i et grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Roskilde i løbet af onsdagen som mistænkt i de to sager om grov vold og afpresning.

Butikstyveri – Nørregade, Ringsted

Kl. 15.09 anmeldte personalet fra en urmager- og guldsmedeforretning, at en mandlig kunde havde stjålet et værdifuldt armbånd. Kunden havde henvendt sig for at kigge nærmere på nogle ure i en aflåst glasmontre, hvor der også var armbånd. Efter kundens ønske fremtog personalet diverse ure fra glasmontren, hvorfra den mandlige kunde i et ubemærket øjeblik så sit snit til at stjæle armbåndet fra en hylde i montren. Kunden købte ikke nogen af de fremviste ure og forlod butikken, hvorefter personalet opdagede, at det dyre armbånd manglede. Den mistænkte kunde blev beskrevet som: mand, udenlandsk, 180-190 cm høj, iført jakke og mørke bukser. Han talte dårligt engelsk under besøget i butikken. Politiet ledte forgæves efter den mistænkte i området og har nu optaget en anmeldelse om tyveriet i et forsøg på at få manden identificeret bl.a. ud fra overvågningsfotos i butikken.

Spirituskørsel – Gl. Sorøvej, Ubby, Kalundborg

Kl. 17.43 sigtede politiet en 44-årig kvinde fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet vil kontakte hende, når analyseresultatet foreligger.

Tricktyveri af mobiltelefon – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 18.09 anmeldte en 17-årig kvinde, at en fremmed mand kort før kl. 17.00 var kommet ind på kontoret på hendes arbejdsplads. Manden havde fremvist et kort og havde på gebrokkent engelsk fået lokket den 17-årige hen til yderdøren for at vise hende, hvor han kom fra. Manden forlod stedet, og da den 17-årige kom retur til sin arbejdsplads, opdagede hun, at hendes mobiltelefon var blevet stjålet fra skrivebordet.
Den mistænkte blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, iført sort sweatshirt og grå joggingbukser. Han talte gebrokkent engelsk og medbragte et kort. Politiet har nu optaget en anmeldelse om tyveriet i et forsøg på at få den mistænkte identificeret.

Truende adfærd over for to mænd – Vordingborgvej, Køge

Kl. 19.02 anmeldte to mænd på 32 og 33 år fra Køge, at de under ophold på en tankstation pludselig var blevet opsøgt af flere mænd, der havde optrådt truende over dem indledningsvist. Den truende adfærd var blevet fulgt op med et voldeligt overfald på den 32-årige, mens den 33-årige flygtede ind i tankstationens butikslokale. Herefter flygtede overfaldsmændene fra stedet i en bil. Et par af de truende mænd blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 23-25 år, 190-195 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Meget ranglet, intet skæg, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort bluse, sorte sko, sorte bukser, og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 23-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Yderligere kendetegn: Lille og tæt, Talte: Dansk med accent, Medbragte: Taske. Politiet har nu optaget rapport om overfaldet i et forsøg på at få identificeret overfaldsmændene bl.a. ud fra overvågning på tankstationen samt få klarlagt motivet.

Spiritus- og narkokørsel (”vanvidskørsel”) uden førerret – bil beslaglagt – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 19.33 standsede politiet en personbil, der kørte ad Lidemarksvej i vestlig retning, til rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Bag rattet sad en 51-årig mand fra Jyderup, der var alene i bilen. Han blev skønnet påvirket af spiritus under kørslen, og en alkometertest bekræftede mistanken, så føreren blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Blodprøven vil også blive undersøgt for euforiserende stoffer, idet en efterfølgende narkometertest også indikerede, at føreren kunne være påvirket af euforiserende stoffer. Den 51-årige kunne endvidere ikke fremvise noget kørekort, hvorfor en sigtelse for kørsel uden førerret også blev aktuel over for føreren.
Politiet beslaglagde den 51-åriges bil, idet den gennemførte alkometertest indikerede, at analysen af den udtagne blodprøve vil afsløre en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. Spirituskørslen falder dermed ind under de i foråret vedtagne bestemmelser om såkaldt vanvidskørsel, så retsgrundlaget for at beslaglægge den 51-åriges bil vurderes at være til stede. I forbindelse med beslaglæggelsen gjorde politiet den 51-årige bekendt med, at hans førerret blev inddraget øjeblikkeligt, så han ikke længere må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.
Den 51-årige vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger, ligesom han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Uro og uorden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.47 fik politiet en melding fra alarmcentralen om, at en gruppe på ca. 10 personer var ved at komme i slagsmål i Jernbanegade, Roskilde. Der var oplysninger om, at en kniv var set blandt nogen i gruppen.
Politiet kørte til området med flere patruljer samtidig med, at politiet forsøgte at få et overblik på situationen ved at kigge på de opsatte tryghedskameraer i området. Ingen var i slagsmål ved politiets ankomst, men en mindre gruppe flygtede via tunnelen under jernbanen mod Køgevej. En patrulje på Køge fik kontakt til gruppen, der bestod af tre teenagere i alderen 14-16 år fra København. De blev alle frihedsberøvet, men politiet afsøgte deres flugtrute for eventuelt bortkastede genstande, der kunne være interessante i sammenhæng med anmeldelsen. Politiet fandt intet ulovligt, så politiet underrettede de tre teenageres forældre om frihedsberøvelsen. Politiet fandt ikke noget grundlag for konkret at sigte de tre teenagere, som tidligt onsdag formiddag blev løsladt. Hvad der reelt er sket, forsøger politiet nu at få klarlagt ud fra en efterforskning med afhøring af vidner og andre, der har været til stede i området forud for anmeldelsestidspunktet.

Risiko for kraftig regn – Kalundborg og Odsherred kommuner

Ifølge DMI er der risiko for kraftig regn over det nordvestlige Sjælland hele dagen. Lokalt kan der i Odsherred og Kalundborg kommuner falde mellem 30 og 50 mm regn frem til kl. 23 i aften. Politiet opfordrer derfor borgerne til at være opmærksomme på lavtliggende områder, hvor store mængder vand f.eks. kan oversvømme vejbanen. Så nedsæt hastigheden, og kør efter forholdene. Læs mere på: www.dmi.dk/varsler.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi