Døgnrapporten i Jyderup: tirsdag den 21. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Stenhusvej, Holbæk
Spånnebæk, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Valhals Kvarter, Greve
Holmehaven, Greve
Vinkelvej, Kirkebyen, Fårevejle

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Drivsåtvej, Jyderup
Tjørnevej, Jyderup
Marbjergvej, Roskilde


Tyveri af gasflasker – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 08.11 anmeldte personalet fra et byggemarked, at i alt 93 gasflasker var blevet stjålet i forbindelse med indbrud i et lagerrum på et ukendt tidspunkt fra lørdag eftermiddag til mandag morgen. Ukendte gerningsmænd havde først lavet et hul i hegnet og herefter opbrudt en dør til et lagerrum, hvorfra gasflaskerne var blevet stjålet. De stjålne gasflasker var både fyldte og tømte og bestod i øvrigt af gasflasker i størrelserne 5 og 10 kg. Herudover var der også stjålet en gasgrill, en haveparasol og en kompressor. Politiet har foretaget diverse tekniske undersøgelser ved byggemarkedet i et forsøg på at finde spor, der kan identificere den eller de personer, der står bag indbruddet. Politiet formoder, at de stjålne effekter kan være transporteret væk i et køretøj. Derfor vil politiet gerne vil i kontakt med personer, der enten har bemærket usædvanlig aktivitet i området eller bemærket et køretøj til borttransport af tyvekosterne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Vesterled, Fårevejle – Odsherred

Kl. 09.20 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Fårevejle for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, idet han i forvejen var frakendt kørekortet. Efter en narkometertest, der gav udslag for mulig påvirkning af både kokain, amfetamin og methamfetamin, blev han også sigtet for kørsel i narkotikapåvirket i bilen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 41-årige udtaget en blodprøve til undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Utryghedsskabende mand – Bredgade, Kalundborg

Kl. 09.38 ønskede personalet i medborgerhuset assistance fra politiet til at håndtere en aggressiv og udadreagerende mand på stedet. Politiet fik otte minutter senere kontakt til en 53-årig mand fra Kalundborg, som endte med at blive frihedsberøvet for at få skabt ro på stedet. Manden skønnedes påvirket af et eller andet, og politiet så ikke andre muligheder for at få genskabt trygheden ved medborgerhuset og i byen i øvrigt end ved at frihedsberøve i nogle timer frem til sidst på eftermiddagen, hvor han blev løsladt. Ingen havde lidt overlast ved hans utryghedsskabende adfærd, så den 53-årige blev ikke sigtet for noget.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 10.26 fik en 22-årig mand fra Kalundborg besøg civilklædt politipersonale, der havde medtaget narkotikahunde, fordi politiet med en retskendelse i hånden ønskede at foretage en ransagning af hans bopæl på grund af en mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer.
Ved ransagningen fandt politiet syv mindre plastposer med i alt knap tre gram kokain, en digitalvægt samt et mindre kontantbeløb. Alle effekterne blev beslaglagt som bevis i en sag om handel med euforiserende stoffer, så politiet sigtede den 22-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med efterforskningen og afhøring til sagen.
På den 22-åriges bopæl var også en anden mand til stede, ligesom en tredje, der kom til stedet under politiets arbejde på stedet, men ingen af de to fik sigtelser i anledning af sagen mod den 22-årige. Han blev løsladt efter afhøring, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Tre tyverier fra borgere – Køge / Stevns

To kvinder og en mand anmeldte inden for ca. to timer mandag middag, at de var blevet ofre for et tyveri, idet de alle havde fået stjålet deres pung i hhv. Køge og på Stevns. En kvinde med østeuropæisk udseende og iført en sort vest med orange efterårsblade er observeret i forbindelse med alle tre tyverier.
Den første anmeldelse kom kl. 11.19 fra en 79-årig kvinde fra Bjæverskov, der ca. 15 minutter tidligere havde opholdt på Torvet i Køge ved en forretning. Hun havde sit indkøbsnet hængende over armen, og en østeuropæisk udseende kvinde, der havde stået tæt på, var pludselig væk. Det samme var den 79-åriges pung, der ubemærket var blevet stjålet op af indkøbsnettet.
Næste anmeldelse kom kl. 11.47 fra en 81-årig kvinde fra Køge, der kl. ca. 10.45 havde været på indkøb i supermarkedet Netto, Torvebyen, Køge. I supermarkedet havde en østeuropæisk udseende kvinde iført en vest med orange efterårsblade stået tæt på hende, hvorfor den 81-årige mistænkte hende for ubemærket at have stjålet pung op fra en taske. Tyveriet opdagede den 81-årige først, da hun stod ved kassen og skulle betale. Den mistænkte kvinde var ifølge anmelderen i følgeskab med en mand, der ikke kan beskrives nærmere.
Sidste anmeldelse om tyveri af en pung indløb kl. 12.45 fra en 83-årig mand fra Køge, som en time tidligere havde været på indkøb i supermarkedet REMA1000, Stevnsvej, Strøby Egede. Under indkøbet var hans pung stjålet ubemærket fra hans bukselomme, men pungen blev af butikspersonalet senere fundet i en skraldespand udenfor. Kun kreditkort og kontanterne manglede i pungen, som ifølge videoovervågningen i supermarkedet formentlig blev stjålet af en østeuropæisk udseende kvinde iført en vest med iøjnefaldende mønster af efterårsblade.
Politiet forsøger nu i forbindelse med disse tre anmeldelser at få identificeret kvinden, der formentlig kan mistænkes for at have en rolle i alle tre sager. Ud fra ofrenes beskrivelse og ved gennemsyn af diverse videoovervågning vil politiet gerne have identificeret en kvinde, østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, sort, mellemlangt hår, iført en sort vest med orange efterårsblade på ryggen og på maven, hvid langærmet T-shirt med sorte striber, sorte bukser og hvide sneakers. Kvinden medbragte i øvrigt to store, sorte tasker.
Personer, der måtte have bemærket kvinden – muligt sammen med en mand – i enten Køge eller i Strøby Egede, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Hastighedskontrol på skolevej – Stensbjergvej, Køge

I tidsrummet kl. 11.00 – 12.00 foretog færdselspolitiet en laser-hastighedskontrol på Stensbjergvej ud for Asgårds skole. Resultatet blev samlet set fire sigtelser til bilister, hvoraf de tre kørte så hurtigt, at de ud over en bøde også vil få et klip i kørekortet (mere end 30 % for hurtigt i forhold til tilladt hastighed på 50 km/t på strækningen). Kun den ene af disse tre bilister var fra Køge kommune, idet de to øvrige sigtede var fra Sydsjælland og Vestegnen.
Den fjerde bilist var en 27-årig mand fra Ishøj, der blev sigtet for at køre med mindst 91 km/t mod de højst tilladte 50 km/t (bymæssige bebyggelse) i en mindre personbil. Den bil måtte han i øvrigt ikke være fører af, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret i juni måned, fordi han ikke havde aflagt en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse af kørekortet på grund af hastighed. Da den 27-årige, der også blev sigtet for kørsel i bilen uden førerret, uretmæssigt havde fået overladt føringen af personbilen, kan bilens ejer – en 62-årig kvinde fra Ishøj – også forvente en sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven.
Alle fire sigtede bilister vil nu høre nærmere fra politiet, og den 27-årige kan forvente ud over straffen at blive mødt med en påstand om ubetinget frakendelse af førerretten.

Slingrende påvirket bilist – Strandvejen, Køge

Kl. 18.32 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert gennem Køge by i en varebil. Politiet fik til sidst på Strandvejen ved en tankstation kontakt til varebilen, som blev ført af en 40-årig mand fra Polen, men med tilknytning til Danmark. Både en alkometer- og en narkotest indikerede, at han var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer. Derfor anholdt politiet den 40-årige, der blev sigtet for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i varebilen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse løslod politiet polakken, der vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultaterne foreligger.

Narkokørsel uden førerret – Sydmarksvej, Kyndeløse, Kirke-Hyllinge

Kl. 18.45 anholdt og sigtede politiet 20-årig mand fra Kirke-Hyllinge for kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. En narkometertest indikerede nemlig, at han formentlig var påvirket af cannabis under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Lov om euforiserende stoffer mv. – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 23.25 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af både køretøjet og de fire mænd, der befandt sig i bilen. Bilen var der intet at udsætte på, og de tre af de fire mænd kom også gennem politiets kontrol uden nogen sigtelse.
Den fjerde mand var en 22-årig mand fra Holbæk, som var i besiddelse af godt 42 gram hash, en digitalvægt samt et femcifret kontantbeløb. Da SKAT oplyste til politiet, at den 22-årige skyldte penge til det offentlige, beslaglagde politiet en stor del af de kontanter, som han var i besiddelse af til dækning af en del af hans gæld. Endvidere beslaglagde politiet hashen og digitalvægten i forbindelse med en sigtelse for besiddelse af hashen med henblik på videresalg. Den 22-årige var ikke enig i beslaglæggelsen af både de ulovlige effekter og pengene, så en dommer skal nu kigge nærmere på politiets grundlag herfor. Den 22-årige vil senere høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når straffesagen mod ham skal afgøres.

Uorden på cafe mv. – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 23.35 ønskede personalet på en cafe hjælp fra politiet, idet en mandlig gæst lavede uorden og ødelagde inventaret. Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 29-årig mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i anledning af sin adfærd ved cafeen og for på afstand at kaste en sten i retning mod politiet. Den 29-årige blev i øvrigt frihedsberøvet for at få skabt ro i området og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, inden han blev løsladt tidligt tirsdag morgen. Han vil senere modtage en bøde i sin E-boks i anledning af sigtelsen.

Kniv- og våbenlov – Greve Centervej, Greve

Kl. 01.04 kontrollerede politiet et køretøj, hvori en 18-årig mand fra Greve befandt sig. Ved kontrollen fandt politiet ham i besiddelse af både en peberspray og en springkniv med en bladlængde på ni cm. Derfor blev den 18-årige sigtet for overtrædelse af både kniv- og våbenlovgivningen, samtidig med at politiet beslaglagde de ulovlige effekter med henblik på destruktion, når sagerne mod den 18-årige er afgjorte.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi