Døgnrapporten i Jyderup: tirsdag den 28. december

Profilbillede

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ibsgården, Himmelev, Roskilde
Linkøbingvej, Himmelev, Roskilde
Bondager, Greve
Lundager, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Strandlystgårdsvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde
Porsevej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kildebrøndevej, Greve
Tjærebyvej, Tune
Højagervej, Karlstrup, Karlslunde


Vis hensyn ved brug af fyrværkeri – hele politikredsen

Brug af fyrværkeri kan både være flot og festligt, men brugen af det kan til tider være larmende og til ulempe for de omkringboende i forhold til det sted, hvor affyringen foregår. Politiet opfordrer derfor alle til at udvise hensyn og tænke over, hvorvidt affyringen kan foregå et sted, hvor fyrværkeriet er til mindst mulig ulempe for både mennesker og dyr. Mange steder i politikredsen er fyrværkeri allerede blevet brugt på måder, som giver anledning til henvendelser til politiet.
Fyrværkeri kan lovligt købes i perioden fra 15. december til 31. december, og brugen af lovlig og godkendt fyrværkeri må ske i perioden 27. december – 1. januar.
Læs mere både regler og gode råd om fyrværkeri på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, så du undgår selv at komme til skade eller forvolde skade på andre. Ved at følge rådene kan du også slippe for en bøde, hvis du bruger lovligt fyrværkeri korrekt.

Slingrende lastbil – Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.07 anmeldte en årvågen bilist, at en lastbil blev ført usikkert og slingrende ad Slagelsevej i nordlig retning ved Holmstrup, så bilisten var fulgt efter og havde formået at få standset lastbilen på Skovvejen. Bilisten, der kontaktede politiet, formodede, at en teknisk defekt på lastbilen kunne være årsagen.
En patrulje blev sendt til stedet og fik kontakt til en ædru, 48-årig mandlig lastbilchauffør, der havde været fører af en større, hvid lastbil ad bl.a. Slagelsevej (rute 255) i nordlig retning på vej mod et værksted for at få lastbilen efterset. Politiet valgte dog at lade lastbilen bugsere bort fra vejene, så en bilinspektør i første omgang kan få kigget på køretøjet for at fastlægge årsagen til den mulige slingrende kørsel, som lastbilchaufføren mistænkes for. Bilinspektøren vil senere komme med en erklæring til brug for en strafferetlig vurdering af chaufførens kørsel.
Politiet vil i samme anledning gerne i kontakt med bilister, der forud for anmeldelsen har mødt eller overhalet den større, hvide lastbil på rute 255 Slagelsevej for at få oplysninger om lastbilens køreegenskaber og egne oplevelser i den forbindelse. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Påvirket togpassager skabte utryghed – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 13.32 anmodede DSB om assistance fra politiet, idet en spirituspåvirket mand skabte utryghed i toget. Han var udadreagerende og talte usammenhængende om corona-situationen, så DSB havde besluttet at lade et lyntog standse ekstraordinært på Ringsted station. Her fik politiet kontakt til en 33-årig mand fra Østjylland, som var påvirket af alkohol i en sådan grad, at også politiet vurderede, at han ikke var i stand til at klare sig selv på den videre togrejse mod Jylland. Den 33-årige, der i øvrigt heller ikke havde nogen billet, blev derfor frihedsberøvet, og i den forbindelse måtte politiet bruge peberspray for at pacificere ham. Efter et lægetilsyn blev han lagt i detentionen til afrusning indtil sidst på eftermiddagen, hvor han blev løsladt.

Fodspor i sne ved klintekant – Telestien, Tommestrup, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 13.40 fik politiet en henvendelse fra en 29-årig kvinde, der kunne se nogle fodspor i sneen ud til klintekanten ud for Telestien. Der var ingen spor retur, hvorfor anmelderen frygtede, at nogen kunne befinde sig i hjælpeløs tilstand neden for klintekanten.
Politiet iværksatte sammen med det lokale redningsberedskab en undersøgelse på stedet, idet en brandmand blev hejst ned ad klinten for at lede efter nogen i nød. Samtidig havde det lokale redningsberedskab sat en båd i vandet for at søge efter nogen i nød fra vandsiden. Resultatet af begge indsatser var, at ingen nødstedte personer blev fundet, hvorfor indsatsen blev afsluttet kl. ca. 16.00.

Narkokørsel – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.25 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 18-årig mand fra Ringsted for at kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet en narkometertest havde givet politiet mistanke herom. Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Utryghedsskabende mand – Gersagerparken, Greve

Kl. 16.30 modtog politiet en henvendelse om en ung mand, der i Gersagerparken opførte sig lidt underligt og måske solgte hash fra en grålig bil, hvilket anmelderen fandt utryghedsskabende. Der skulle være tale om en 18-19 årig mand iført sort tøj, og i bilen skulle befinde sig yderligere to yngre mænd.
En patrulje kørte til området, hvor politiet hverken fandt den mistænkte narkosælger eller bilen med de to øvrige mænd, så hvad de har haft af ærinde i området, må indtil videre henstå i det uvisse.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 18.59 ville en 19-årig mand fra Gislinge undvige en forankørende bilist, der kørte med lavere hastighed end ham selv. Den 19-årige undveg ud i nødsporet og ramte autoværnet, hvilket medførte, at han derefter strejfrede højre af den bilist, som han indledningsvist ville undvige. Herved mistede den 19-årige kontrollen over bilen, der efterfølgende ramte autoværnet på midten af motorvejen og standsede. Modparten var en 58-årig kvinde fra Hørve, der ligesom den 19-årige kørte i østgående retning. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der medførte spærring af den ene vognbane, indtil det forulykkede køretøj var bugseret væk kl. ca. 20.00.

Privat salg af mobiltelefon endte i et røverilignende forhold – Roskilde

Kl. 20.12 lykkedes det en 63-årig mand fra Roskilde at få slået alarm til politiet, samtidig med at han forsøgte at tilbageholde en af tre mænd, hvoraf den ene havde stjålet en telefon fra ham.
Anmeldelsen medførte udrykning af et par patruljer, som på Kong Haralds Vej fik kontakt til den 63-årige anmelder samt en tilbageholdt, 17-årig ung mand fra Taastrup. Den 17-årige havde ifølge både anmelderen og et vidne smidt noget fra sig lige inden politiets ankomst. Det viste sig at være en kniv med en bladlængde på ca. ni cm. Da den 17-årige var en ud af tre mænd, der kunne mistænkes for et røverilignede forhold over for 63-årige, blev han anholdt som mistænkt i sagen.
Det blev klarlagt, at den 63-årige havde haft en mobiltelefon til salg og i den forbindelse aftalt med en køber, at de skulle mødes ved Roskilde station. Her fik den 63-årige kontakt til den mulige køber, mens to andre stod ikke så langt væk og observerede.
Under snakken om betalingen rev køberen telefonen ud af hånden på den 63-årige, der løb efter køberen, der sammen med de to observerende mænd flygtede i østlig retning via en parkeringsplads og en trappe til Algade ved Røde Port. Flugten fortsatte ind i de tilstødende villaveje, hvor det lykkedes den 63-årige at få fat i den ene af de to, der havde observeret mod ham og køberen. Under tilbageholdelsen trak den unge mand en kniv frem og truede den 63-årige, der formåede både at tilbageholde ham og uden at blive såret.
Politiet formoder, at alle tre kan mistænkes for at være i ledtog med hinanden, hvorfor politiet fortsat leder efter de to øvrige mistænkte, som fortsat er i besiddelse af den 63-åriges telefon.
De to mistænke blev beskrevet som: A: Mand, 17-18 år, sort i huden, ca. 170 cm høj, iført en mørk overdel med en hætte trukket op over hovedet, og B: Mand, 17-18 år, brun i huden, ca. 170 cm høj, iført mørk overdel med hætte trukket op over hovedet. Politiet fandt dem ikke ved søgning i området efter anmeldelsen.
Den 17-årige er i løbet af aftenen og natten forblevet i politiets varetægt, idet han tirsdag under overværelse af de sociale myndigheder skal afhøres om sin rolle i sagen, herunder overtrædelse af knivloven. Han vil efterfølgende blive løsladt, mens politiet forsøger at få identificeret køberen og den sidste person, som kunne mistænkes for at have en rolle i denne sag.

Brandundersøgelse – Soldalen, Nakke, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 22.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et sommerhus. Et par sommerhusgæster på aftentur opdagede tilfældigt branden, hvorefter de både slog alarm til brandvæsnet og undersøgte, om der var nogen til stede i sommerhuset. Både røgdykkere og naboer kunne oplyse, at der ikke var nogen til stede i sommerhuset, der trods brandvæsnets indsats stort set nedbrændte.
Ejeren – en 63-årig kvinde fra Holbæk – blev underrettet om branden, og hun kunne oplyse, at hun havde forladt sommerhuset mandag formiddag.
Politiet skal nu undersøge sommerhuset nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Anmeldelse om skyderi – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 22.31 fik politiet flere anmeldelser om, at der var hørt skud-lignende lyde i området, og at et par personer var set flygte i vestlig retning.
Anmeldelsen medførte udrykning af flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter de to flygtende, som blev beskrevet som mænd, 18-20 år, 160-170 cm høje, den ene iført sort dunvest og kasket, den anden mørkt tøj.
I området traf politiet nogle personer, som også havde hørt lydende, men var overbevist om, at der var tale om fyrværkeri.
Politiet iværksatte diverse undersøgelser i området og fandt herunder en opgangsdør, hvis rude var knust. Endvidere fandtes et par skudhuller i døren, og i området omkring opgangen i den østlige del af beboelseskvarteret fandt politiet også patronhylstre.
Ingen personer var tilsyneladende kommet til skade som følge af skyderiet med skarpe skud, idet politiet ikke fandt spor efter kvæstede personer. Ved forhøring hos forskellige sygehuse var ingen blevet indbragt med kvæstelser efter et skyderi, ligesom politiet heller ikke har fået kontakt til en eller flere personer, der kunne have været målet for skyderiet.
Politiet og kriminalteknikere gennemførte tekniske undersøgelser i området i forsøget på at finde frem til spor, der kan identificere det anvendte våben og mistænkte bag skyderiet. Undersøgelserne blev afsluttet og afspærringen ophævet i området kl. ca. 03.00.
Vidner og andre, der har været i området før, under og efter skyderiet opfordres til at kontakte politiet med oplysninger om eventuelle mistænkelige personer eller køretøjer i området, idet politiet ikke umiddelbart fik identificeret de to flygtende mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, ligesom de to flygtende mænd opfordres til at give sig til kende med henblik på afhøring til sagen.

Narkokørsel – Møllevej, Borup - Køge

Kl. 23.19 blev en 39-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten, som han deltog i, indikerede nemlig, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tre færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 01.20 modtog politiet den første anmeldelse om et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Ringsted. To bilers førere havde mistet kontrollen over køretøjerne og var stødt sammen. Politiets patrulje på uheldsstedet kunne også konstatere, at kørebanen var meget glat, så vejmyndigheden blev underrettet herom.
Kl. 03.42 kom næste anmeldelse om et uheld, idet en bilist i et solouheld havde mistet kontrollen over køretøjet, så bilisten var havnet i et buskads uden for selve kørebanen.
Kl. 03.52 kom så endnu en anmeldelse om et uheld, idet to bilister var stødt sammen på grund af det glatte føre, så bilisterne var snurret rundt.
I alle tre færdselsuheld var ingen af parterne kommet til skade, men deres biler havde pådraget sig materielle skader.

Narkokørsel – Hestehavebakken, Kalundborg

Kl. 03.05 havde politiet lidt besvær med at få standset en bilist, som trods politiets brug af udrykningssignaler og tegn om at standse fortsatte sin kørsel over en strækning på mindst 500 meter. Da bilisten til sidst standsede, fik politiet kontakt til en påvirket, 39-årig mand fra Svendborg. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, så den 39-årige blev sigtet for narkokørsel.
Efter udtagelse af en blodprøve på et sygehus løslod politiet den 39-årige, der nu kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, før han vil høre nærmere fra politiet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi