Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyderup - onsdag den 14. oktober

Profilbillede

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Solrød Center, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bækvej, Greve
Blegstræde, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kongstrup Strandvej, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Anders Larsensvej, Holbæk


Musik til ulempe fra morgenstunden – Elmebakken, Asnæs – Odsherred

Kl. 07.44 fik politiet en anmeldelse om musik til ulempe, hvilket havde stået på siden kl. ca. 05.30, hvor nogen startede med at spille så høj musik, at det var til væsentlig ulempe for omkringboende. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 29-årig mand fra Asnæs, som blev kraftigt opfordret til at dæmpe musikken væsentligt, så andre i området ikke kunne føle sig generet heraf. Den opfordring efterkom manden, så politiet forlod kort efter stedet uden at have sigtet manden for noget.

Mulig falsk pengeseddel brugt – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse fra et værtshus om, at en yngre, sydlandsk udseende mand i forbindelse med køb af en drikkevare havde betalt med 1000 kr.-seddel, som viste sig formentlig at være falsk. Personalet har nu afleveret pengesedlen til politiet, som skal undersøge den nærmere for at få af- eller bekræftet mistanken. Manden, der var gæst på værtshuset, var på stedet søndag aften i tidsrummet mellem kl. 20.00 og kl. 22.00, da han betalte med pengesedlen og forsøges også identificeret af politiet.
Midt- og Vestsjællands Politi kan oplyse, at det karakteristiske i denne type sager er, at der bliver købt varer eller ydelser for mindre beløb, men der bliver betalt med en pengeseddel med høj værdi for at få flest mulige byttepenge retur. En 1000 kr.-seddel med samme løbenummer som den, der blev brugt på værtshuset i Roskilde, blev natten til søndag også brugt som betalingsmiddel for en kortere tur i en taxa i København, så Københavns Politi undersøger nu også, om den benyttede pengeseddel i taxaen kan være falsk. Taxa-kunden var også en yngre, sydlandsk udseende mand, så politiet skal kigge nærmere på, om der kan være tale om samme mand, der har været på spil i både København og senest i Roskilde.
Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske. Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset. Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Færdselsuheld – hest død – Roskildevej / Rendebjergvej, Tune – Greve

Kl. 13.39 rykkede politiet ud til et færdselsuheld mellem en varebil og en hest, som var blevet påkørt. Politiet kunne ved ankomsten til uheldsstedet konstatere, at hesten havde fået alvorlige kvæstelser, og en dyrlæge kunne kort efter konstatere, at hesten var afgået ved døden. Ved uheldsstedet traf politiet også hestens rytter, som var uskadt. Rytteren var en 13-årig pige fra Brøndby, som var faldet af sin hest, hvorefter hesten var løbet fra hende. Herunder havde hesten krydset Roskildevej ved Rendebjergvej, hvor den blev påkørt af en varebil, der blev ført af en 53-årig mand fra Gislinge ad Roskildevej mod nord. Føreren af varebilen kunne ikke undgå at påkøre hesten, da den pludselig løb på tværs af vejen. Den 53-årige slap uskadt fra uheldet, og det lokale redningsberedskab assisterede med oprydningsarbejdet.

Ulovlige knallerter – Køge / Stevns

Kl. 16.15 standsede færdselspolitiet en knallertkører, der kørte ad Strandvejen ved Billesborgvej, Køge, fordi knallerten blev ført med en hastighed højere end tilladt. En efterfølgende kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten på grund af konstruktive ændringer kunne køre mindst 65 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. En 17-årig ung mand fra Store-Heddinge blev som fører af den ulovlige knallert sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.
Kl. 17.00 standsede færdselspolitiet en 16-årig ung mand fra Store-Heddinge, da han kørte hurtigt på en knallert ad Sigerslevvej i Store-Heddinge. Ved en kontrolmåling på et rullefelt viste det sig, at knallerten kunne køre 80 km/t mod højst tilladt 30 km/t for en lille knallert. Den 16-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan ud over en bøde også se frem til en påstand om en betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Falsk bankmand fik dankort udleveret – Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.28 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 85-årig kvinde fra Gørlev, som tidligere på eftermiddagen i tidsrummet kl. 13.30-1400 havde haft besøg af en falsk bankmand, som havde fået hendes dankort udleveret. Før dette var hun dog blevet ringet op en fremmed mand, der udgav sig for at ringe fra Sparekassen. Han oplyste, at den 85-åriges dankort var blevet hacket, og at der var forsøgt hævet penge på det. Den falske bankmand ville derfor sende en tekniker til afhentning af hendes dankort, som skulle lægges i en kuvert forsynet med en bestemt kode. Under samtalen med den falske bank dukkede teknikeren op og fik dankortet udleveret. Ca. fem minutter senere oplyste den falske bankmand under telefonsamtalen, at man nu havde modtaget dankortet, hvorefter samtalen pludselig blev afbrudt. Den 85-årige kontaktede straks et familiemedlem, som straks var behjælpelig med at få dankortet spærret via banken. Det rigtige bankpersonale kunne dog oplyse, at der allerede var foretaget en uberettiget hævning på 13.000 kr. i en pengeautomat. Den såkaldte tekniker, der dukkede op hos den 85-årige, blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-35 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: cowboybukser, grå sweaters, guldarmbånd og iført mundbind. Politiet efterforsker nu sagen som bedrageri og forsøger at få identificeret både den falske bankmand og teknikeren ud fra de fremkomne oplysning i denne og andre tilsvarende sager med samme fremgangsmåde.

Brandundersøgelse – Ravnsbjergvej, Vig – Odsherred

Kl. 18.20 fik politiet via alarmcentralen melding om, at brandvæsnet var rykket ud til ildebrand i nogle skraldespande ved en skole. Politiet kørte også til stedet og kunne konstatere, at der var udbrudt i skraldespandene uden nogen naturlig forklaring. Derfor kigger politiet nu på omstændighederne ved brandens opstået i et forsøg på at få klarlagt brandårsagen.

Politiet i Nykøbing Sj./Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved skraldespandene, inden branden blev anmeldt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyv meldte sig selv – Brændholtvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 18.20 dukkede en 27-årig mand fra Litauen op på politistationen i Holbæk, idet han gerne ville have sin bil udleveret. Ved nærmere undersøgelse af hans henvendelse viste det sig, at den 27-årige var mistænkt i forbindelse med en sag om indbrud i et lager på Brændholtvej, Ugerløse, fredag d. 091020 kl. ca. 23.20, da der blevet stjålet tre luftgeværer, fiskeudstyr og noget værktøj. De stjålne effekter fandt politiet dog efterladt i nærheden, hvor der også holdt en udenlandsk bil. Bilen blev mistænkt for at tilhøre den person, som havde begået indbruddet, hvorfor politiet fik bilen bugseret væk til nærmere undersøgelse for spor, der kunne føre frem til indbrudstyven. Den 27-årige blev derfor straks anholdt og sigtet for indbruddet, som han ved afhøringen erkendte sig skyldig i. Anklagemyndigheden vurderede, at indbruddet kunne takseres med en frihedsstraf, hvorfor den 27-årige efter afhøring forblev i politiets varetægt, så han onsdag kan fremstilles i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med henblik på en straksdom og rettens afgørelse i forhold til anklagemyndighedens påstand om udvisning af Danmark i seks år.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Bakkedraget, Hjembæk, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.05 anmeldte en 27-årig mand fra Snertinge, at han under kørsel i sin bil ad Bakkedraget mod Jyderup mødte en modkørende bilist på den smalle vej. Han trak ind til siden, men blev alligevel af den modkørendes sidespejl. Mod forventning standsede den modkørende bilist ikke, men fortsatte sin kørsel, der var usikker og slingrende. Til sidst lykkedes det anmelderen at få bilisten standset på Kalundborgvej og holdt den kvindelige fører tilbage, indtil politiet ankom. Føreren af den modkørende bil var en 53-årig kvinde fra Holbæk, som var påvirket af spiritus under kørslen. Hun blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de to bilister og den 53-åriges kørsel i spirituspåvirket tilstand væk fra et uheldssted, så hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Fuld mand i toget – Hårlev Stationsvej, Hårlev – Stevns

Kl. 23.16 ønskede togpersonalet assistance fra politiet til at håndtere en mandlig rejsende, som var ubehagelig over for de øvrige passagerer i toget. Endvidere havde manden tisset i bukserne og ville i øvrigt ikke forlade toget. Politiet kørte til Hårlev station for at tage imod manden, der var en 31-årig mand fra Fakse. Han var påvirket af alkohol og formentlig også euforiserende stoffer, så politiet frihedsberøvede ham ud fra en betragtning om, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Han fik så lov til at sove rusen ud i detentionen indtil onsdag morgen, efter at en læge havde tilset ham ved ankomsten til politistationen.

Dreng mistænkt for indbrud i supermarked – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 02.56 hørte en chauffør, der var i centret i andet ærinde, en rude blive knust, hvorfor han slog alarm til politiet. En patrulje var hurtigt fremme ved et supermarked, hvor en rude var knust. Ved politiets ankomst løb en ung mand fra stedet, men en politibetjent løb efter og fik på Mosevej fat i en 14-årig dreng. Han havde lidt blod på sig fra mindre sår, som han formentlig havde fået ved knusning af en rude til supermarkedet. Endvidere havde drengen også tre kolde øl på sig, hvilket der var let tilgængelig i et køleskab inde i supermarkedet. Drengen havde i øvrigt ikke nogen forklaring på hans færden i området med de kolde øl, så han blev tilbageholdt som mistænkt for at have begået indbruddet i supermarkedet. Ved visitationen af ham fandt politiet ham også i besiddelse af en svensknøgle, som han formentlig havde brugt til at knuse ruden, samt en ulovlig kniv i form af en dolk. Drengen er under den kriminelle lavalder på 15 år og blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre boende i nærheden. De blev orienteret om sagerne mod den 14-årige, der senere vil blive afhørt til sagerne, når en repræsentant for de sociale myndigheder kan være til stede.

Biltyve i ældre varebil med stjålne nummerplader – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. ca. 03.00 bemærkede en patrulje en ældre varebil, der ad tilkørselsrampe 14 var på vej ned på Holbækmotorvejen i vestgående retning. Politiet standsede varebilen for en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. I bilen var der ud over en 24-årig mand fra Kirke-Hyllinge som fører også en 26-årig mand fra Holbæk som passager. I varebilens tændingslås sad en skruetrækker, og ved kontrol af varebilens nummerplader viste de sig at være stjålne. Føreren var ædru, men skønnedes påvirket af narkotika under kørslen. Ved ransagning af varebilen fandt politiet yderligere flere sæt nummerplader, som var meldt stjålne. De to mænd blev derfor anholdt som mistænkt for en del overtrædelser af straffeloven, og under visitationen af passageren fandt politiet ham i besiddelse af det euforiserende stof GHB. Føreren var også i besiddelse af noget GHB og fik i øvrigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Varebilen viste sig også at være meldt stjålet tidligere fra Søborg, så de to mænd blev sigtet for flere overtrædelser af straffeloven, færdselsloven og lov om euforiserende stoffer i forbindelse med kørslen i bilen. Trods de mange sigtelser var der ikke grundlag for at kræve mændene varetægtsfængslet, så de blev begge løsladt efter afhøring til sagerne. De kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod dem skal afgøres.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi