Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Jyderup - tirsdag den 4. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tuse Byvej, Tuse, Holbæk (skur)
Troldmands Alle, Solrød Strand (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kirkevangen, Gørlev
Borgmestergårdsvej, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Møllevej, Jyllinge
Asnæs Centret, Asnæs

Uheld på grund af aquaplaning – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 09.58 skete et solouheld på rute 21, Odsherredvej mod nord ved Svinninge i Nørre-Asmindrup, da en personbil på grund af aquaplaning kørte af vejen og ramte et skilt. Bilen rullede herefter rundt og endte på taget. Bilens fører, en 45-årig mand fra Greve, slap heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Den ene vognbane var spærret indtil bilen blev fjernet omkring kl. 10.21. Politiet registrerede uheldet.

 

Narkokørsel, narko og knivloven – Ventrupvej, Greve

Kl. 12.35 blev en 45-årig mand fra Bagsværd rutinemæssigt standset af en narkohundepatrulje på Ventrupvej i Greve. Betjentene skønnede, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev testet med narkometeret, som viste positivt udslag for hash og amfetamin. Politiet ransagede herefter den 45-åriges bil, hvor der blev fundet ca. 5 gram hash, ca. 5 gram amfetamin og en ulovlig foldekniv med låsbart blad, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 45-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven, og blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på blodprøveanalysen kommer, vil den 45-årige høre mere i sine sager.

 

Spirituskørsel – Slagelsevej, Jyderup, Holbæk

Kl. 14.50 blev en 36-årig mand fra Polen med adresse i Ruds-Vedby anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil. En opmærksom bilist havde på motorvejen ved Knabstrup bemærket den kraftigt slingrende varebil, som kørte mellem to vognbaner. Han ringede derfor 112, da han frygtede at det ville gå galt. Han fulgte efter den slingrende bil og guidede patruljen til stedet. Politiet standsede varebilen på parkeringspladsen ud for Holmstrup på Slagelsevej i Jyderup.

 

Føreren blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentlig over det tilladte. Den 36-årige fører af varebilen blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Politiet har stor fokus på spiritus og narkokørsel, som hvert år er medvirkende årsag til mange uheld på vejene. Takket være den opmærksomme bilist kunne politiet gribe ind over for den farlige kørsel. Oplever du en bilist som kører usikkert, så kontakt politiet og følg efter køretøjet, hvis det er muligt. Det giver politiet større mulighed for at finde hurtigt frem til det slingrede køretøj og teste, om føreren kører påvirket. Ring til politiet på tlf. 114 eller i særligt hastende tilfælde på tlf. 112.

Cyklist ramt i kryds – Låddenhøj/Kristianslund, Roskilde

Kl. 15.07 skete et uheld mellem en bilist og en cyklist i krydset Låddenhøj/Kristianslund i Roskilde. En 43-årig kvinde fra Roskilde kom cyklende ad Låddenhøj mod nord i venstre side af vejen. En 24-årig mand fra Slagelse kørte fra Kristianslund ud i krydset ved Låddenhøj, hvor han havde ubetinget vigepligt. Han overså cyklisten, som kørte i den forkerte side af vejen og kørte frem, så bilen ramte den 43-årige, som væltede på cyklen.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den tilskadekomne kvinde fik førstehjælp, da hu havde store smerter i sit ene ben. Hun blev kørt på sygehuset, hvor hun fik konstateret et brud på underbenet. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og parterne kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

To 14-årige mistænkt for hærværk – Eriksvej, Roskilde

Kl. 16.50 fik politiet anmeldelse om, at der var knust ruder på spillestedet Paramount på Eriksvej. En årvågen borger havde hørt lyde fra spillestedet, som for tiden er lukket på grund af corona. Han gik hen for at se, hvad der skete og hørte ruder, som blev knust. Han så en lille gruppe unge, som løb fra stedet i retning mod Roskilde Ring. En patrulje kørte til Eriksvej, hvor betjentene fik udpeget to mistænkte, som havde været på stedet, da der blev forøvet hærværk på Paramount. De gik ad Søndervang lige nord for Paramount.

Politiet tilbageholdt to 14-årige drenge fra Taastrup, som kort blev afhørt og sigtet for hærværk. Patruljen orienterede de to drenges værger og de sociale myndigheder om sagen. Da de begge er under den kriminelle lavalder kan de ikke straffes, men de kan stadig gøres ansvarlige for at dække skaderne ved hærværket. De kan derfor senere blive præsenteret for et erstatningskrav i sagen.

Hundelufter lukket inde på dyrskuepladsen – Roskilde

Kl. 17.16 ringede en 54-årig kvindelig hundelufter til politiet, da hun havde brug for hjælp. Kvinden havde luftet sine hunde på dyrskuepladsen, men lågen til området bliver låst kl. 17.00, og hun var ikke nået at komme ud inden da. Politiets vagtcentral kontaktede en ansvarlig for området, som havde en nøgle til lågen. En patrulje skaffede nøglen og kom den 54-årige kvinde og hendes hunde til undsætning. Kl. 17.31 blev en glad kvinde og hendes hunde hjulpet ud, og patruljen kunne fortsætte til andre opgaver.

Narkokørsel – Slagelsevej, Høng, Kalundborg

Kl. 00.10 standsede en patrulje en 25-årig kvinde fra Grevinge, som kørte ad Slagelsevej i Høng, Kalundborg i et rutinetjek. En alkomtertest viste, at hun ikke havde indtaget alkohol, men narkometertesten derimod viste positiv for THC (hash). Bilisten blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Patruljen vejledte kvinden om, at der var risiko for at bilen blev konfiskeret, hvis hun gentagne gange kørte i påvirket tilstand. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 25-årige vil høre mere fra politiet i sagen.


OPFØLGNING

 

Dom i sag om narkosalg og skydevåben - Roskilde

En 54-årig mand fra Roskilde blev ved Retten i Roskilde onsdag i sidste uge idømt 3 års ubetinget fængsel i en sag om narkosalg og besiddelse af skydevåben. Sagen blev nævnt på døgnrapporten i februar. Den 54-årige erkendte forholdene, men ankede dommen, som nu skal behandles af landsretten. Læs mere som sagen nedenunder. 

Skrevet på døgnrapporten fra weekenden d. 26. februar – 1. marts 2021.

Narko og våbenfund – Roskilde
Fredag eftermiddag var politiets narkohundepatrulje i den vestlige del af Roskilde, hvor de traf en personbil, som de standsede i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 54-årige mand fra Roskilde, som politiet skønnede var narkopåvirket. Patruljen lod narkohunden snuse til bilen, og den fandt hurtigt frem til 21 salgsklumper hash og 13 pølsemandsposer med amfetamin. I bilen blev i alt fundet 34 gram hash og 17 gram amfetamin. Den 54-årige blev testet med narkometeret, som viste et negativt resultatet. Han blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Narkohundepatruljen kørte til den sigtedes adresse, hvor der blev fundet en pistol med skarpe patroner og yderligere 81 gram amfetamin, 1270 gram hash og 87 gram marihuana. Narko og pistol blev beslaglagt til sagen, og den 54-årige taget med til stationen til afhøring. Politiet mistænker, at den sigtede forud for anholdelsen har solgt en større mængde amfetamin og hash.

Den 54-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for narkoslag efter straffelovens regler. Retten fængslede ham til den 25. marts 2021. Retsmødet foregik for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler