Nyt fra Jyderup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Solbakken, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gravlundsvej, Reersø, Gørlev Sj.
Ebbes Lyng, Ebbeløkke, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Egebjerg Hovedgade, Nykøbing Sj.

 

Tyveri fra køretøjer:

Industrivej, Roskilde
Agerstien, Store-Heddinge

 

Indsats mod digital sexkrænkelse på skole – Holbæk

Torsdag morgen fik politiet anmeldelse om en digital sexkrænkelse af en 14-årig pige. Efterforskere og betjente fra forebyggelsesafdelingen mødte senere på dagen op på den skole i Holbæk, hvor der var mistanke om, at der var foregået deling af en video med seksuelt indhold i en af klasserne.

Politiet foretog de nødvendige efterforskningsskridt i sagen, men brugte også anledningen til at få en længere alvors snak med de unge om billeddeling og digital sexkrænkelse.

”Vi ser desværre en stigning i sager om digitale sexkrænkelser især blandt de helt unge. Det er meget alvorligt at dele intime videoer af mindreårige, og det kategoriseres som børneporno. Vi har derfor stor fokus på den præventive indsats blandt de unge, så de tænker sig godt om, inden de medvirker på eller deler videoer med seksuelt indhold” siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, der er leder af Almen Efterforskning.

Sagen efterforskes nu for at afklare omfanget af den ulovlige billeddeling og vurdere indholdet på videoen. Opfordringen til de unge og deres forældre er, at tage en snak om, at det er ulovligt at optage og dele video med seksuelt indhold. Modtager du en intim video, så del den aldrig, men slet i stedet videoen.

 

Brand i kælder – Stendyssevej, Vallekilde, Hørve – Odsherred

Kl. 14.24 kom et alarmopkald om brand i en villa på Stendyssevej i Vallekilde. Røgen kom fra kælderen, men branden bredte sig hurtigt til stueetagen. Branden opstod tæt ved en brændeovn og spredte sig, så der skete omfattende skade på etageadskillelsen, som måtte brydes op for at slukke ilden. Ingen personer kom noget til, men huset fik så store skader at beboerne måtte genhuses. Politiet optog rapport om branden og skal nu forsøge at fastslå årsagen til at branden opstod.

Narko og spirituskørsler – Holbæk
Kl. 14.32 på Skovvejen mod vest ved Mørkøv blev en 38-årig mand fra Slagelse anholdt for narkokørsel i en varebil. Han erkendte at have indtaget euforiserende stoffer, og blev sigtet for narkokørsel.

Kl. 15.55 sigtede og anholdt politiet en 23-årig mand fra Mørkøv, da han sad narkopåvirket bag rattet af en bil på Skovvejen mod øst ved Nr. Jernløse i Regstrup. En narkometertest viste positiv for narkotika.

Kl. 16.36 stoppede en patrulje en 20-årig mand fra Litauen, da han kørte på Landevejen ved Gislinge. Også han blev bedt om at blæse i narkometeret, som viste at han kørte i påvirket tilstand. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Kl. 22.28 på Solvænget i Jyderup stoppede en patrulje en 39-årig mand fra Brønshøj, der viste sig at have en alkoholpromille over det tilladte og være påvirket af narko, da han blev testet. Han blev derfor anholdt og sigtet for narko og spirituskørsel.

De blev alle løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Nu venter resultatet af blodprøven, hvorefter de vil høre mere fra politiet i sagen.

Bedrageri mod ældre kvinder – Greve og Solrød

Kl. 14.41 anmeldte en 80-årige kvinde fra Greve, at hun torsdag formiddag havde været udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank. Bankmanden sagde, at hendes konto var blevet hacket, men at han kunne hjælpe. Kort efter kom en mand til hendes adresse for at hente kvindens kreditkort og kode.

Manden som hentede kortet beskrives som: ca. 20 år, hvid i huden, smalt ansigt og spinkel af bygning og talte dansk. Han var iført spraglede bukser og en blå jakke.

Dem hun talte med fremstod meget troværdige, og hun fik tiltro til at de ville hjælpe hende. Hun afleverede derfor sit kreditkort og kode, men senere blev kortet misbrugt i Ishøj, hvor der blev hævet 15.000 kr.

Kl. 16.46 anmeldte en pårørende til en 81-årig kvinde fra Solrød, at hun dagen før var udsat for ældresvindel. En mand fra banken ringede og sagde, at den 81-årige skulle have et nyt dankort, så de ville afhente hendes nuværende dankort derhjemme. Den 81-årige udleverede dankortet og koden til en mand, der dukkede op på bopælen. Efterfølgende blev der hævet 5300 kr på dankortet. Kortet var nu blevet spærret, og de pårørende anmeldte sagen.

Politiet efterforsker nu de grove bedragerisager, og skal afhøre den 81-årige til sagen. Det kan ikke siges for tit. Banken eller andre myndigheder beder aldrig om at få udleveret kort eller koder. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt: Sig de skal smække på, hvis de modtager opkald fra personer de ikke kender, som spørger til bank og pengesager.

 

Narkokørsel – Ledreborg Alle, Roskilde

kl. 00.53 blev en 40-årig mand fra Lejre stoppet i krydset ved Lindenborgvej/Ledreborg Alle i en rutinekontrol. Bilisten erkendte, at han havde røget hash dage før, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, men løsladt herefter.

 

Narkokørsel – Godsvej, Greve

kl. 01.08 på Godsvej i Greve blev en 20-årig mand sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev testet positiv for cannabis. Efter blodprøven blev han løsladt igen, men vil få b
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi