Nyt fra Jyderup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Karens Olsdatters Stræde, Roskilde
Hejren, Greve
Storegade, Asnæs (2 anmeldelser)
Køgevej, Roskilde
Rådhusvej, Asnæs

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Drosselvej, Roskilde
Hellehuse, Jystrup Midtsj.
Åkandevej, Vester Saaby, Hvalsø
Skovvej, Greve
Lundetoften, Viby Sj.
Skademosen, Himmelev, Roskilde
Mogenstrupvej, Regstrup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Næsvej, Ordrup, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kymervej, Borup


Fredag – lørdag:

 

Arbejdsulykke – Åholmvej, Osted – Lejre

Kl. 11.37 kørte politi og ambulance til Ålholmvej i Osted, hvor en montør var kommet til skade i forbindelse med montering af stærkstrømskabler. I forbindelse med afmontering af en omformer kom den 27-årige mand i kontakt med nogle blottede kabler og fik stød. Hans tilstand var stabil, men han blev kørt til behandling på sygehuset. Politiet optog rapport om arbejdsulykken for at beskrive omstændighederne omkring ulykken. Arbejdstilsynet kørte til stedet og sammen vil myndighederne afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Narkokørsel på ulovlig knallert – Kalundborgvej, Jyderup – Holbæk

kl. 16.55 bemærkede en patrulje fra færdselsafdelingen en lille knallert, som kørte hurtigere end tilladt. Den blev stoppet i krydset Dyremosevej/Kalundborgvej, hvor føreren af knallerten, en 16-årig lokal ung mand blev testet positiv i en narkometertest.

Knallerten blev taget med ind hastighedsundersøgelse, hvor knallertens topfart vil blive udmålt. Den 16-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands forældre blev orienteret, og de vil høre mere i sagerne, når svaret på blodprøven kommer.

Knivloven – Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 20.00 var betjente fra forebyggelsesafdelingen til stede ved et UNG-FEST arrangement i Holbæk Badmintonhal. Her blev en 13-årig dreng fundet i besiddelse f en dolk i sin mavebæltetaske. Drengen var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så hans forældre blev kontaktet og orienteret. Drengen blev hentet af sin mor, og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Men drengen kan ikke straffes, da han er under den kriminelle lavalder.

Brandundersøgelse – Søndre Mellemvej, Roskilde

Kl. 05.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en forladt ejendom i et industriområde.

Branden havde allerede fået godt fat i bygningen, som trods brandvæsnets indsats formentlig ikke stod til at redde.

Der var ingen personer til stede på brandtidspunktet, men bygningen og området er i forvejen af politiet kendt som et ”tilholdssted”, så hundepatruljer afsøgte området omkring for at se, om der måtte være noget af politimæssig interesse i forhold til brandens opståen.

Politiet skal mandag kigge nærmere på brandtomten i forsøg på at finde frem til årsagen til brandens opståen.


Lørdag – søndag:

 

Bortvisning af sovende mand – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 08.54 måtte politiet vække og bortvise en 51-årig mand uden fast bopæl fra perronen, hvor han havde lagt til at sove tidligere på morgenen ifølge en anmeldelse fra DSB.

Politiet kunne dog konstatere, at den 51-årige var efterlyst af politiet, der skulle give ham besked om at møde i retten senere i marts måned, så den 51-årige måtte lige en tur med på politistationen i Roskilde for at få de nødvendige papirer udleveret, inden han fik besked på at finde et andet sted at hvile sig end på togstationen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 13.17 var en bilist forulykket på Vestmotorvejen i det østgående spor lidt før afkørsel 36 Ringsted N.

Det viste sig, at den personbil, som en 48-årig mand fra Slagelse var fører af, pludselig var gået ud under kørslen, så han fik bilen standset ved at køre ud i nødsporet og påkøre et trådhegn.

Den 48-årige fører blev reddet ud af bilen og kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden skader som følge af uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Jersie Strandvej / Parkvej, Solrød Strand

Kl. 14.50 var en bilist og en yngre mand på et løbehjul stødt sammen i rundkørslen mellem Jersie Strandvej – Parkvej.

Det viste sig, at en 17-årig ung mand fra Solrød Strand var kørt på el-løbehjul ad Jersie Strandvej mod nord frem til rundkørslen ved Parkvej, hvor han fortsatte rundt i den hensigt at fortsætte sin kørsel ad Parkvej mod vest.

På vej rundt i rundkørslen stødte den 17-årige ind i venstre side på en personbil, som en 60-årig kvinde fra Solrød Strand var fører af. Hun var kørt ad Jersie Strandvej mod syd og videre ind i rundkørslen, da sammenstødet skete.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og politiet har nu optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Røg fra bil var hashrygning – Snerlevej, Holbæjk

Kl. 14.51 fik politiet en anmeldelse om nogle personer i to biler, der holdt i den blinde ende af Snerlevej ved en bom ud mod et grønt område.

Politiet kunne ved ankomsten til stedet se en masse røg sive ud ad vinduerne på en bil, hvorefter politiet kontrollerede tre mænd i den. Det viste sig at være to mænd på 28 og 29 år fra hhv. Fårevejle St. og Holbæk, mens en 31-årig mand fra Skævinge viste sig at være i besiddelse af godt fire gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og de to øvrige blev ikke sigtet for noget ved politiets kontrol af dem.

Mange bilister forsamlet flere steder lørdag aften - Ringsted

Kl. 19.59 fik politiet flere henvendelser om, at der på dette tidspunkt var forsamlet op mod 40 bilister på parkeringspladsen på Godsbanevej syd for Ringsted togstation. Flere bilister kommer til stedet, og nogle af de tilstedeværende skulle ifølge anmeldelser lave ulovlige manøvrer og køre ræs på p-pladsen.

Kl. 21.23 modtog politiet utallige anmeldelser om adskillige bilister, der havde forsamlet sig i området omkring Kærup Parkvej. Nogle af bilisterne var begyndt at køre ræs i området, hvorfra der ifølge nogle anmeldere også var en del støj.

Politiet kørte til områderne med flere patruljer og kunne konstatere, at der ganske korrekt var forsamlet adskillige biler de pågældende steder. I området ved Kærup Parkvej og Kærup Industrivej var der ifølge politiets vurdering mere end 100 biler forsamlet.

Politiets tilstedeværelse i industrikvarteret medførte en stille og rolig kørsel væk fra området, mens politiet ud over den præventive tilstedeværelse greb ind over for føreren af en langsomtkørende varebil, hvor en mand stod på dets trinbræt under kørsel ad Kærup Parkvej.

Manden på varebilens trinbræt var en 23-årig mand fra Ringsted, der blev sigtet for overtrædelse af færdslovens § 6, mens føreren af varebilen – en 24-årig mand fra Ringsted – blev sigtet for kørsel uden førerret, fordi han i forvejen havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort var krævet.

Den pågældende varebil var ejet af en 53-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for at have overladt føringen af varebilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

De sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Jernbanevej, Ringsted

Kl. 21.25 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i lyskrydset Næstvedvej – Jernbanevej, hvor to bilister var stødt sammen. Den ene bilist var efterfølgende stukket af fra uheldsstedet.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en uskadt, 18-årig mand fra Haslev, som var kørt i en personbil ad Næstvedvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud mod syd i krydset ved Jernbanevej.

Under kørslen gennem krydset var han blevet påkørt på venstre forskærm af en mørk personbil, der var kørt ad Næstvedvej mod nord og højre om en anden bilist, der havde holdt i svingningsbanen mod Jernbanevej, for at lave en U-vending ind foran den 18-årige.

Føreren af den mørke personbil var efterfølgende stukket af fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for den 18-årige og ifølge vidner med hjulspin og høj hastighed.

Politiet kunne dog på uheldsstedet finde en forkofanger med en nummerplade på og dermed bruge disse oplysninger til at lede efter ejeren af det flygtede køretøj.

Der var tale om sammen bil, som politiet lørdag eftermiddag faktisk havde standset på Buegangen, Ringsted, efter en kortere biljagt, idet føreren og andre tilstedeværende i bilen på dette tidspunkt åbenbart ikke ønskede at tale med politiet. De tilstedeværende i bilen blev på daværende tidspunkt kontrolleret, men ikke sigtet for noget. Bilejeren kom sammen med flere andre til Buegangen og blev også kontrolleret, inden politiet forlod stedet.

Ejeren af den nu forulykkede bil var en 24-årig mand fra Ringsted, som kort efter uheldet henvendte sig telefonisk til politiet for at melde sin bil stjålet. I forbindelse med anmeldelsen afbrød han dog opkaldet, hvorfor politiet senere fik personlig kontakt til ejeren i Ringsted for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved biltyveriet.

Bilejeren ønskede nu at oplyse politiet om, at han havde solgt sin bil for nogle dage siden, så han vidste ikke noget om identiteten på føreren af bilen på uheldstidspunktet.

Politiet valgte med baggrund i de forskellige forklaringer og de faktiske forhold fra eftermiddagens kontrol på Buegangen at sigte den 24-årige bilejer for falsk anmeldelse i forhold til anmeldelsen om, at hans bil var blevet stjålet.

Det lykkedes i første omgang ikke politiet at finde den forulykkede bil tilhørende den 24-årige, men politiet har optaget forskellige rapporter i sagen for at få klarlagt omstændighederne, herunder førerens identitet på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld – Kærup Alle, Benløse, Ringsted

Kl. 22.54 var flere biler blevet involveret i et færdselsuheld på Kærup Alle, men der var ingen melding om nogen tilskadekomst.

Politiet havde en mistanke om, at sammenstødet mellem de tre involverede parter, heraf to svenske bilister, var sket i forbindelse med tilstedeværelsen og måske deltagelse i en form for ræs.

Uheldet var sket, efter at alle tre parter var kørt ad Kærup Alle i nordøstlig retning bag efter hinanden med de to svenske bilister forrest og den danske bilist bagest af de tre.

En 26-årig mand fra Sverige opdagede for sent, at en forankørende 23-årig kvinde fra Sverige bremsede, så han trods kraftig opbremsning påkørte bagenden af hendes bil. Dette sammenstød nåede en 18-årig mand fra Holmegaard ikke at bremse op for, således at han påkørte bagende af den 26-åriges svenske bil.

Ingen af hverken parterne eller passagererne i bilerne kom noget til ved sammenstødet, men politiet optog rapport om uheldet.

Politiets indsats i Ringsted-området i anledning af de mange forsamlede køretøjer flere forskellige steder blev afsluttet omkring midnat, hvor de fleste var kørt andre steder hen, måske til området ved Greve-Hallen, Lillevangsvej, Greve, hvor politiet bemærkede nogle få køretøjer forsamlet med baggrund i anmeldelser fra lokale borgere herom.

Forsøgte at snyde sig fra forseelse – Godsvej, Greve

Kl. 22.42 standsede en patrulje rutinemæssigt en personbil med henblik på kontrol af den kvindelige fører og køretøjet.

Kvinden bag rattet kunne ikke fremvise noget kørekort, men oplyste at have et sådant, så hun blev sigtet for at have glemt det under kørslen.

I forbindelse med rapportoptagelsen oplyste hun sine personlige oplysninger, som blev bekræftet ved fremvisning af bl.a. dokumenter uden foto. Da politiet stillede hende diverse kontrolspørgsmål i anledning af sigtelsen, oplyste hun ikke et korrekt personnummer, hvorfor politiets mistanke om snyd med identiteten blev vakt.

Kvinden erkendte nu at have forsøgt at bruge et familiemedlems identitet for at sløre, at hun reelt havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Politiet fik nu kvindens rette identitet fastlagt som en 23-årig kvinde fra Køge, der ud over en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven også blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af straffeloven, idet en uskyldig kunne risikere at få en straf for noget, som den uskyldige ikke havde gjort.

Den 23-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som hun kan forvente at høre yderligere til, når de skal strafferetligt afgøres. Politiet beslaglagde de personlige dokumenter og bilnøglerne med henblik på udlevering til de rette ejere.

Personbilens ejer – en 26-årig mand fra Roskilde – blev i denne anledning sigtet for at have overladt bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører, så han nu kan forvente at få en bøde herfor. Bilejeren fik afslutningsvist overdraget bilnøglerne til sin bil.

Vold i nattelivet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 23.24 rykkede politiet ud til Hestetorvet ud for et værtshus, hvor der var et slagsmål mellem flere personer i gang.

Politiet fik i området kontakt til en forslået, 21-årig mand fra Viby Sj., der var flygtet fra stedet i retning mod togstationen efter overfaldet. Han havde pådraget sig skader på sine tænder efter slag mod ansigtet i forbindelse med et slagsmål, hvor især én navngiven, men også flere andre personer havde overfaldet ham.

Overfaldet fik politiet yderligere dokumenteret ved at kigge på overvågningsoptagelser fra den offentlige videoovervågning i området, så mistanken mod den primære overfaldsmand blev bestyrket.

En lettere spirituspåvirket, 20-årig mand fra Roskilde blev senere på natten anholdt på sin bopæl og efterfølgende sigtet for vold mod den 21-årige uden for et værtshus.

Politiet løslod den sigtede efter afhøring til sagen, som han dog kan forvente at høre nærmere om, når efterforskningen også har fået afklaret de øvriges eventuelle strafbare roller i sagen.

Offeret blev sendt på skadestuen til fornøden behandling og som dokumentation for skaderne som følge af volden.

Vold ved bowlingcenter – Ro’s Have, Roskilde

Kl. 00.13 anmeldte en 16-årig ung mand fra Hedehusene, at han var blevet overfaldet af to andre uden for et bowlingcenter.

Politiet fik kontakt til den 16-årige, der oplyste, at der i forbindelse med bowlingspillet havde diverse mindre kontroverser med andre tilstedeværende i bowlingcentret.

Da den 16-årige og de øvrige var gået udenfor, blev han pludselig slået i hovedet af to andre unge mænd, hvis identitet han var bekendt med.

Den 16-årige blev kørt på skadestuen, og efterfølgende foretog politiet anholdelse af en 16-årig ung mand fra Taastrup og en 17-årig ung mand fra Hedehusene, da politiet tilfældigt traf dem sammen med andre på Københavnsvej i Roskilde.

De to anholdtes værger og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen, så de kunne overvære afhøringen af de to anholdte unge.

Senere på natten løslod politiet de to sigtede, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Uorden ved et diskotek – Vestergade, Holbæk

Kl. 01.07 fik politiet en anmeldelse om, at en mand stod og skubbede til vagterne ved et diskotek, hvorfra manden tidligere var blevet bortvist.

Politiet fik på stedet kontakt til en 35-årig mand fra Svinninge, der ikke ønskede at forlade området trods påbud fra politiet herom for at få skabt ro og orden på stedet.

Den 35-årige begyndte i stedet at åbne patruljebilens døre, så politiet ikke kunne køre fra stedet, ligesom han insisterede på en truende måde at tale med politibetjentene.

Mandens adfærd endte med sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den truende adfærd over for politiet, som til sidst måtte bruge peberspray mod ham for at kunne pacificere den 35-årige, der ikke havde villet forlade stedet.

Politiet vurderede, at en frihedsberøvelse sluttelig var nødvendig for at få skabt ro på stedet, så den 35-årige blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning frem til søndag morgen, hvor han blev løsladt fra politistationen i Roskilde.

Bedrageri ved taxikørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.51 fik politiet en anmeldelse fra en taxichauffør, som havde kørt en mand fra Rødovre til Roskilde og nu ikke kunne få penge for turen.

Politiet fik kontakt til en 24-årig mand uden fast bopæl i Roskilde, som havde oplyst, at han havde penge til turen, men som reelt ikke havde nogen penge, da han skulle betale ved ankomst til Roskilde togstation.

Den 24-årige blev derfor anholdt i forbindelse med en sigtelse for bedrageri over for taxichaufføren på grund af den manglende betalingsevne. Han blev dog løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil få et retligt efterspil.


Søndag – mandag:

 

Grundlovsforhør i sag om røveri, tyveri og vold – Holbæk

En 37-årig mand fremstilles i dag kl. 10.00 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, efter et tyveri i et supermarked søndag udviklede sig til røveri, da han slog og sparkede en ansat for at forsøge at slippe væk. Manden havde op til denne episode fået flere sigtelser for tyveri og vold i februar måned.

Søndag kl. 10.34 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi på Borgmester N E Hansensvej i Holbæk, at de havde tilbageholdt en butikstyv, som havde stjålet en kuliltedetektor og to digitalure til i alt 407 kr. Butikstyven, en 37-årige mand uden fast bopæl, havde slået og sparket personalet, da han blev stoppet efter at være gået igennem kassen uden at betale. Den 37-årige slap væk fra butikken, men blev fundet af en patrulje på Ahlgade, hvor han blev anholdt og sigtet for røveri.

Den 37-årige blev desuden sigtet for vold mod personalet i Kvickly i Slotscentret i Holbæk i forbindelse med at forsøgte at stjæle to pakker cigaretter mandag aften. Onsdag aften blev den 37-åriges anholdt og sigtet for vold mod en medarbejder på Mc Donalds i Holbæk. Den 16. februar blev den 37-årig anmeldt for forsøg på vold mod en vagt på et asylcenter i Holbæk, hvilket også fremgår af sigtelsen ved grundlovsforhøret.

Flere butikstyve på samme dag – Rådhusstræde, Køge

Hele fire gange måtte politiet fredag rykke ud supermarkedet Coop365 på Rådhusstræde i Køge til anmeldelser om butikstyveri. Butiksdetektiven havde hver gang tilbageholdt personer, som havde forladt forretningen uden at betale.

Kl. 11.27 blev en 13-årig dreng fra Tureby tilbageholdt, da han fra en slikhylde havde taget en Kinder chokoladebar til 12 kr. og stukket den op i ærmet. Herefter forlod han butikken uden at betale, men blev stoppet foran butikken, netop da han tog chokoladen frem fra ærmet. Politiet afhørte den 13-årige, men han kan ikke straffes, da han er under den kriminelle lavalder. Den 13-åriges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret.

Samtidig blev en 34-årig mand fra Polen tilbageholdt, da han havde lagt en pakke gravad laks og en prosciutto skinke ned i sine bukser, hvorefter han gik igennem kassen uden at betale de 64 kr. varerne kostede. Patruljen sigtede og anholdt den 34-årige, og tog ham med til politistationen, hvor han fik afgjort sin sag med en straksbøde. Han fik herefter lov til at gå igen.

Kl. 19.37 anmeldte butiksdetektiven, at han på overvågningen havde bemærket en butikstyv, som havde fyldt en taske med varer, som han ikke betalte for. I butikkens vindfang tog manden tre poser bagværk inden han forlod butikken. Herefter blev den mistænkte udenlandske mand tilbageholdt og ført ind på kontoret, hvor politiet blev tilkaldt. Patruljen sigtede den 52-årig mand fra Litauen for tyveriet, som han erkendte. Han blev anholdt og taget med til stationen, hvor han fik en straksbøde, som han betalte før han blev løsladt.

Kl. 21.00 var en patrulje igen ved supermarkedet, hvor tre mænd fra Rumænien var mistænkt for i forening af have stjålet varer en kylling, en pose kartofler, en aubergine og to batterier til ialt 97 kr. De blev opdaget af butiksdetektiven på butikkens overvågning og tilbageholdt. Politiet sigtede de tre mænd, som arbejdede i Danmark. De fik herefter lov til at gå, men vil få tilsendt en bøde i sagen.

Ambulance under udrykning i uheld – Hundige Centervej, Greve

Kl. 20.57 skete et uheld i krydset Hundige Centervej/Godsvej i Greve, da en ambulance og en bil stødte sammen. Ambulancen var under udrykning og kørte ad Hundige Centervej mod øst, hvor den skulle svinge til venstre ad Godsvej. En 22-årig kvinde fra København kørte i modsat retning og skulle lige ud i krydset, men stødte sammen med ambulancen, da den svingede.

Begge ambulancefolk og den 22-årige kvinde blev kørt til tjek på sygehuset, men ingen af dem var kommet noget til. Bilerne måtte fjernes med autohjælp. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne og afklare, hvem som kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 03.42 stoppede en patrulje en polsk bil på Holbækmotorvejen ved Roskilde ved afkørsel 10. Bag rattet sad en 31-årig mand fra Polen, som i en narkometertest viste positiv for amfetamin og hash. Den 31-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort og bilen fandt politiet en peberspray, som blev beslaglagt.

Den 31-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret, og for at overtræde våbenloven. Han fik udtaget en blodprøve, og blev herefter løsladt. Den polske mand havde adresse i Danmark, så han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager, når resultatet af blodprøven kommer.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi