Nyt fra Jyderup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bymarken, Viby Sj.
Strandgården, Solrød Strand (forsøg)
Stenbukvej, Ejby, Lille-Skensved
Ørslevvestervej, Ørslev Under skoven, Ringsted
Kildehusvej, Roskilde
Vollerslevvej, Bjæverskov

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Snoldelevvej, Tune
Benedikte Alle, Karlslunde
Bjerge Landevej, Bjerge, Kalundborg
Nybyvej, Nyby, Hårlev
Gersagerparken, Greve
Lindevej, Borup (2 anmeldelser)


Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 06.16 mandag morgen fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Holbækmotorvejen ved Roskilde i det østgående spor, idet to bilister havde strejfet hinanden.

Den ene part i uheldet havde dog fortsat sin kørsel i østlig retning med den anden part bagefter, hvorefter det lykkedes politiet at få kontakt til den anmeldte bilist, som blev standset på Holbækmotorvejen i Vallensbækområdet. Den anden part i sammenstødet standsede også dette sted.

Den standsede bilist var en 36-årig mand fra Kalundborg, hvis personbil havde mindre skader på sin højre side, som svarede til de mindre skader på venstre side af den varebil, som en 19-årig mand fra Brønshøj var fører af.

Politiet fik klarlagt, at den 36-årige ved overhaling af den 19-åriges varebil på motorvejen ved Roskilde havde strejfet den, da den 36-årige kortvarigt havde mistet kontrollen over personbilen i det våde og regnfulde vejr.

Den 36-årige kunne tillige mistænkes for at være påvirket under kørslen, idet en narkometertest gav udslag for påvirkning af benzodiazepiner under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved ransagning af den 36-åriges bil fandt politiet knap 400 piller (formentlig medicinsk produkt), som han ikke lovligt kunne være i besiddelse af, så pillerne blev beslaglagt til nærmere undersøgelse.

Den 36-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og afhøringen til færdselsuheldet, hvor han også er blevet sigtet for at undlade at standse og deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Ingen af parterne kom til skade, og den 36-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.47 mandag morgen opdagede en 19-årig mand fra Næstved for sent, at de forankørende i overhalingssporet på Sydmotorvejen ved Køge pludselig bremsede.

Han påkørte derfor med sin personbil bagenden af den forankørende og bremsende personbil, som en 31-årig kvinde fra Fakse førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Kl. ca. 07.30 var motorvejen ryddet, så trafikken på uheldsstedet kunne normaliseres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve / Solrød

Inden for ca. 15 minutter måtte politiet rykke ud til to færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen, efter at to bilister havde mistet kontrollen over køretøjet på grund af aquaplanning.

Kl. 08.49 mistede en 58-årig mand fra København SV kontrollen over sin personbil under kørsel i sydlig retning på motorvejen ved Greve, så bilen snurrede rundt flere gang og til sidst ramte autoværnet. Han slap uskadt fra uheldet og uden at involvere øvrige trafikanter.

Kl. 09.04 kom næste anmeldelse om et uheld på motorvejen også i det sydgående spor, men ved Solrød, da en 21-årig kvinde fra Køge også havde mistet kontrollen over sin personbil på grund af vand på kørebanen. Hun var også snurret rundt flere gange, inden hun standsede som følge af en påkørsel af autoværnet. Også hun slap uskadt fra dette uheld og uden at involvere øvrige trafikanter.

Politiet registrerede ud fra disse omstændigheder blot parterne i de pågældende uheld.

Mand klemt i bildørsåbning – Grevinge – Odsherred

Kl. 11.52 slog en opmærksom nabo alarm, efter at hun havde fundet sin nabo i klemme i en bildør ved en bil i naboens garage. Hun havde forinden undret sig over, at naboens bil mod sædvane stod halvvejs ude af garagen.

Ambulancepersonale og politiet rykkede ud til adressen, hvor en livløs mand blev frigjort, men det sundhedsfaglige personale kunne konstatere, at manden var afgået ved døden.

Politiet foretog i samarbejde med en bilinspektør en undersøgelse af bilen i garagen, hvor det viste sig, at bilens motor var i gang, og at bilen stod i frigear. Bilen formodes at have at rullet baglæns i forbindelse med ophold i bildørsåbningen, hvorefter manden formodes at være kommet i klemme, da bildøren ramte garagens væg i den lettere skrånende garage.

Den omkomne blev identificeret som en 79-årig mand fra Grevinge, hvis pårørende er blevet underrettet om sagen.

Politiet skal nu i samarbejde med en læge undersøge den omkomne nærmere i et forsøg på at fastslå den konkrete dødsårsag. Senere vil bilinspektøren udfærdige en erklæring om de foretagne tekniske undersøgelser ved bilen i garagen.

Sagen behandles af politiet som et ulykkestilfælde, da der ikke er nogen indikationer på, at der er foregået noget strafbart.

Optræk til uorden afslørede besiddelse af dolk – Nygade, Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge skabte utryghed og måske var ved at komme i slagsmål med hinanden i nærheden af biblioteket i Holbæk.

Politiet kørte til området med flere patruljer, som bemærkede, at en fra gruppen stak af til fods i retning mod Apotekerhaven, men politiet fik dog løbet vedkommende op.

Der var tale om en 15-årig dreng fra Holbæk, som var i besiddelse af en dolk, hvorefter han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivlovgivningen. Da han efter det oplyste havde fået overdraget dolken fra en anden, blev også en 13-årig dreng fra Holbæk tilbageholdt i anledning af sagen.

Begge blev dog hurtigt løsladt efter afhøring til sagen, som både de sociale myndigheder og de to drenges værger blev underrettet om.

Politiet fik i forbindelse med sagen også kontakt til seks andre lokale unge i alderen 13 – 17 år, som alle var uskadte og derfor blev bort fra området for at få genoprettet roen og trygheden i området.

Butikstyveri i to supermarkeder samme dag – Ringsted / Roskilde

Kl. 17.04 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, Næstvedvej, Ringsted, at en mandlig kunde havde stjålet flere dåseøl, som han havde samlet sammen i en plastpose og var gået gennem kassen uden at betale for disse.

Da personalet uden for supermarkedet havde forsøgt at tage de stjålne varer retur, havde manden aggressivt ytret sig over for personalet, som derfor indledningsvist lod manden gå.

Politiet foretog afhøring af personalet om omstændighederne ved tyveriet og ledte forgæves efter manden i Ringsted by.

Kl. 19.10 fik politiet en anmeldelse om et butikstyveri, der var blevet begået i supermarkedet Super Brugsen, Algade, Roskilde, af en mand, som havde forladt stedet i retning mod Roskilde togstation medbringende en pose med flere flasker rom.

Politiet ledte efter den mistænkte, som senere på aftenen blev truffet i Stationscentret, Roskilde, og anholdt som mistænkt for butikstyveriet i Roskilde.

Der var tale om en 42-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være den mand, der optrådte på videoovervågningen i begge supermarkeder i forbindelse med tyveri af alkoholiske drikke.

Ved anholdelsen var han i besiddelse af otte flasker rom, som blev frataget ham og leveret retur til Super Brugsen, Algade, hvorfra flaskerne var stjålet kort forinden.

Den anholdte var kraftigt påvirket af alkohol ved anholdelsen og blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde til afrusning, inden han tidligt tirsdag morgen blev afhørt til de to sager om butikstyverier til en samlet værdi af mere end 1.000 kr.

Den 42-årige blev løsladt efter afhøringen i sagerne, som kan forvente at høre yderligere til, når de skal strafferetligt afgøres.

Narkokørsel og besiddelse af narko – Vallekildevej, Hørve – Odsherred

Kl. 17.40 blev en 36-årig mand fra København SV anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Vallekildevej. Narkometertesten havde nemlig indikeret påvirkning af flere stoffer, da testen gav udslag for påvirkning af hash, amfetamin, kokain og methamfetamin under kørslen.

I bilen var en 34-årig mand fra Holbæk med som passager, som politiet fandt i besiddelse af 21 gram hash i sin jakkelomme. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, som den 34-årige blev sigtet for.

Den 36-årige fører af bilen blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel og besiddelse af narko/dolk – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.00 standsede politiet en 63-årig mand fra Mørkøv som fører af en personbil ad Søbæksparken i Jyderup.

Efter en narkometertest kunne den 63-årige mistænkes for at være påvirket af amfetamin under kørslen, så han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved en undersøgelse af bilen fandt politiet ca. 5,5 gram amfetamin og en dolk med en bladlængde på ca. 10 cm. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelser af knivlovgivningen og lov om euforiserende stoffer.

Den 63-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel med barn i bilen – Grundtvigsvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 19.25 blev en 42-årig mand fra Grevinge anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Grundtvigsvej i Nykøbing Sj., efter at politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af cannabis.

I bilen medbragte den 42-årige et barn, som blev sat af på bopælen, inden politiet kørte den 42-årige til et sygehus med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 42-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Politiet udfærdigede tillige en rapport til sociale myndigheden i barnets hjemkommune ud fra en bekymring om hans tilstedeværelse i forbindelse med den 42-åriges kørsel i formentlig narkotikapåvirket tilstand.

Rutinekontrol på togstation afslørede narkobesiddelse – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.45 foretog personale fra den præventive afdeling i Holbæk et rutinemæssigt tilsyn på Holbæk togstation for at kontrollere, om rejsende trygt kunne færdes på stedet.

I venterummet bemærkede politiet en mand få særdeles traf med at slikke noget pulver fra en mobiltelefon i sig, så han var hvid om munden. Da politiet mistænkte pulveret for at være narkotika, blev pågældende kontrolleret nærmere.

Der var tale om 26-årig mand uden fast bopæl, som blev fundet i besiddelse af 0,9 gram amfetamin, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige opholdt sig på stedet sammen med en formentlig narkopåvirket, 20-årig mand fra Svinninge, men den 20-årige havde ikke noget ulovligt på sig, da politiet kontrollerede ham.

Den 26-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen strafferetligt skal afgøres.

Flere narkosager samme sted – Bredgade, Hårlev – Stevns

Som led i en målrettet indsats mod et lokalt problem med unges mulige misbrug af euforiserende kørte en patrulje fra den præventive afdeling på politistationen i Køge til Hårlev for at udføre en kontrol af de unge, som politiet måtte træffe i byen.

På parkeringspladsen bag biblioteket traf politiet to unge på 17 år fra hhv. Hårlev og Karise. Den unge fra Karise var i besiddelse af knap 25 gram samt et større bundt pølsemandsposer, som han havde forsøgt at gemme på taget af et skur. Han blev derfor mistænkt for at være i besiddelse af hashen med henblik på videresalg, da politiets sigtede ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den anden 17-årige fra Hårlev havde ikke noget ulovligt på sig, da han opholdt på stedet sammen med den anden 17-årige med hashen på sig.

Få meter fra det sted, hvor de to 17-årige blev truffet, holdt en parkeret bil med slukket motor og i øvrigt uden nogen aktivitet ved køretøjet. Da politiet mistænkte de to 17-årige for måske at have en forbindelse til bilen, valgte politiet at kigge nærmere på bilen.

Da politiet lyste ind i bilen, fandt politiet to personer, der forsøgte at gemme sig for ikke at blive opdaget af politiet, der pludselig var komme til parkeringspladsen.

I bilen befandt sig to unge mænd på 17 og 18 år begge fra Hårlev, som begge blev skønnet en anelse påvirket af narkotika. Den 18-årige var i besiddelse af en klump hash på godt tre gram, mens den 17-årige blev sigtet for at være i besiddelse af godt seks gram hash, som han forsøgt at gemme under bilsædet.

Begge blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og den 17-åriges værge blev efterfølgende telefonisk underrettet om sagen mod ham.

Alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne, og politiet vil fremadrettet holde et vågent øje med Hårlev by og de unges eventuelle besiddelse af euforiserende stoffer i en indsats, hvor også skolen og SSP er involveret.

Narkokørsel afslørede større narkobesiddelse mv. – Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.44 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som blev ført af Forsingevej i nordøstlig retning i Svebølle, for at foretage kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 26-årig mand fra Svebølle, som efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en foldekniv, som han gemte i strømperne.

Foldekniven med en bladlængde på ca. 8,5 cm, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe, blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Ved en ransagning af bilen fandt politiet ca. 10 gram kokain fordelt i flere små poser og nogle kontanter, hvilket for politiet indikerede, at der kunne være tale om handel med narkotika.

En 22-årige mand fra Svebølle, der var passager i bilen, blev nu også anholdt for at få afklaret hans rolle i forhold til fundet af kokainen og pengene i bilen.

Politiet foretog efterfølgende ransagning af de to mænds bopæle, hvilket afslørede besiddelse af ca. et kilo hash, lidt ekstra kokain, knojern, ulovlige knive, dpoingmidler, digitalvægt og flere mindre poser til narkotika.

De to mænd blev afhørt i sagen om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre samt øvrige lovovertrædelser i forhold til de ulovlige effekter, som politiet fandt ved ransagningerne.

Begge anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, dog således at den 26-årige fører af bilen fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer forinden på grund af sigtelsen for narkokørsel for hans vedkommende.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) uden kørekort – bil beslaglagt – Holbækvej, Jyderup - Holbæk

Kl. 00.43 sigtede politiet en 32-årig mand fra Skælskør for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Holbækvej i Jyderup, da politiet stoppede ham.

Mistanken om spirituskørsel opstod, da han pustede i alkometeret, der gav et udslag for en forventet alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 32-årige havde i øvrigt ikke fået generhvervet sig kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Med baggrund i alkometertesten var den 32-åriges kørsel i varebilen omfattet af reglerne om vanvidskørsel, hvorfor politiet straks beslaglagde hans varebil med henblik på senere konfiskation.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, kan den 32-årige forvente at høre nærmere fra politiet, ligesom han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.


OPFØLGNING

 

Humanitær eftersøgning – Savnet mand fra Havdrup - Solrød

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i går mandag en særlig indsats i den humanitære eftersøgning efter den 34-årige Daniel, som forsvandt fra sin bopæl i Havdrup natten til søndag den 19. februar 2023.

Den savnede blev sidst set ved togstationen i Faxe Ladeplads kl. ca. 01.30 om natten til søndag den 19. februar 2023, og ingen har set ham siden.

Politiet har trods diverse undersøgelser i sagen hverken fundet spor efter eller fået livstegn fra ham, hvorfor en større eftersøgning med bl.a. politihunde, dykkere og vandsøgehunde blev iværksat i går mandag i Faxe Ladeplads-området incl. havneområdet i byen.

Eftersøgningsarbejdet varede hele dagen, men endte desværre uden afgørende nye spor i eftersøgningen af den savnede mand.

Politiet er derfor fortsat interesseret i at høre fra personer, der måtte have set eller hørt noget om hans færden efter det tidspunkt, hvor han forsvandt fra Havdrup-området. Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi