PR Auto Jyderup slår alarm: Elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko

Michael Nilsson, indehaver PR Auto Jyderup
dato

70 procent af de kommende års bilkøbere forventer at vælge en elbil. Herskende myter om, at elbiler ikke har brug for service, får nu alarmklokkerne til at ringe hos PR Auto Jyderup.

Ovenpå et rekordhøjt elbilsalg i 2023 viser en ny undersøgelse fra Bilbasen, Elbilkøberne 2024, at 70 procent af de danskere, der forventer at købe en bil inden udgangen af 2025, regner med at vælge en elbil.

– Vi kan nu se, at langt størstedelen af forbrugerne har besluttet sig for en elbil inden for en overskuelig fremtid. Vi ser også, at der nu for alvor også er begyndt at blive handlet en del brugte elbiler, hvor det for relativt kort tid siden primært var nye eller næsten nye, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen.

Selvom det generelt er en positiv udvikling, at der i de kommende år kommer markant flere elbiler på vejene, fravælger mange elbilejere regelmæssig service af bilen.

Det får Michael Nilsson, der er indehaver hos PR Auto Jyderup, der er medlem af AutoPartner og en del af Det grønne e, til at råbe vagt i gevær. Ifølge ham har mange elbilejere nemlig en opfattelse af, at elbiler ikke skal vedligeholdes i samme grad som benzin- og dieselbiler, og derfor skipper mange den regelmæssige service.

– Mange elbiler bliver ikke serviceret regelmæssigt, men med ofte flere tons tunge biler, er det vigtigt for sikkerheden, at eksempelvis bremserne bliver renset, siger Michael Nilsson.

Elbilkøberne 2024 viser også, at det er den grundlæggende opfattelse hos 84 procent af de adspurgte, at en elbil er billigst at eje på sigt. For at det skal holde stik, er regelmæssig service ifølge Michael Nilsson dog nødvendig.

– Det kan godt blive dyrt på langt sigt at styre uden om den regelmæssige vedligeholdelse af sin elbil. Det er mindst lige så vigtigt på en elbil som en benzin- eller dieselbil, siger Michael Nilsson.

AutoPartner er en landsdækkende kæde bestående af over 240 frie autoværksteder, der servicerer og reparerer din bil efter bilfabrikkernes forskrifter og anvender reservedele af original kvalitet. www.autopartner.dk

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.