Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi Fredag d. 19. jun. 2020 - kl. 06:00

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Jyderup - torsdag den 18. juni

Jyderup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hegnet, Holbæk
Rugbjerg, Greve
Aldersro, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Lov om euforiserende stoffer – Vig – Odsherred

Kl. 10.00 henvendte en patrulje med narkohunde sig på bopælen hos en 40-årig kvinde fra Vig, fordi politiet mistænkte hende for at være i besiddelse af narkotika, og politiet derfor ønskede at foretage en ransagning af hendes bopæl med hjælp fra narkohundene. Ved ransagningen fandt politiet ca. 300 piller af præparatet Ritalin samt ca. to gram amfetamin og fem gram hash. Den 40-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. På stedet traf politiet også en 36-årig mand fra Vig, som var i besiddelse af ca. ½ gram amfetamin, så han blev også sigtet, men dog ikke anholdt. På Holbæk politistation blev den 40-årige kvinde afhørt om narkofundene og derefter løsladt kl. 12.38. Narkoen og det medicinske præparat blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion.
Kl. 13.00 mødte den 40-årige så op til et retsmøde i Retten i Holbæk, hvor hun var tiltalt for besiddelse af 28 gram amfetamin og et gram hash, som politiet havde fundet hos hende i december 2019 også i forbindelse med en ransagning af hendes bopæl. Denne sag endte med en betinget dom på 60 dages fængsel og en prøvetid på 1 år. Hun modtog dommen, men hun kan dog også forvente at høre nærmere fra politiet på et senere tidspunkt, når den nye sag mod hende skal afgøres.

Tyverier fra taske – Søagervej / Munkholmvej, Holbæk

Kl. 14.35 fik politiet den første af to anmeldelser om tyveri fra taske fra kvinder, der havde været på indkøb i supermarkeder i Holbæk. En 84-årig kvinde fra Holbæk blev kl. ca. 13.30 i Netto, Søagervej, kontaktet af en udenlandsk mand, der spurgte hende om noget angående nogle varer i butikken. Først da hun lidt senere kom frem til kassen, opdagede hun, at hendes pung med bl.a. kontanter, hævekort og personlige papirer ubemærket var blevet stjålet fra hendes taske. Hævekortene er nu blevet spærret, så de ikke kan misbruges.
Kl. 15.53 anmeldte en 75-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 15.30 under indkøb i supermarkedet Rema1000, Munkholmvej, havde fået stjålet sin pung. En fremmed mand havde på gebrokkent engelsk henvendt sig til hende og stillet nogle spørgsmål om nogle varer, så hun stod med ryggen til sin taske, hvor pungen blev opbevaret. Tyveri blev først opdaget lidt senere, da pungen blev stjålet i al ubemærkethed.
Politiet efterforsker nu sagerne som en slags tricktyveri, idet ofrene har fået afledt deres opmærksomhed i forbindelse med tyverierne. Endvidere forsøger politiet at få yderligere oplysninger om den spørgelystne mand og hans eventuelle medsammensvorne via eventuelle overvågningsfoto fra de to butikker. Det gode råd fra politiet er konstant at holde øje med sin taske i indkøbsvognen eller måske at tage tasken over skulder/arm under indkøbet, så man gør det sværere at stjæle fra tasken.

Færdselsuheld – Lyngvej, Køge

Kl. 15.37 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Lyngvej ved lyskrydset ved Københavnsvej, idet fire bilister var impliceret. Uheldet var sket, da en 35-årig mand fra Rødvig Stevns under kørsel ad Lyngvej i østlig retning påkørte en bil, der sammen med to andre var standset for rødt lys i lyskrydset. Den påkørte bil blev som følge heraf skubbet frem i den næste bil, som så implicerede en fjerde bilist i uheldet. Ingen af parterne kom til skade, så ambulancepersonalet forlod stedet. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt, så krydset var først ryddet for de havarerede biler kl. ca. 17.15.

Uro og uorden / musik til ulempe – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 19.00 fik politiet en henvendelse om, at der igen var høj musik fra de personer og køretøjer, som var forsamlet på en benzintanks område. Politiet kørte til området og kunne kl. 19.23 se, at der var roligt i området. Der blev ikke spillet høj musik til væsentlig ulempe for de omkringboende, og i øvrigt var der på området kun nogle få personer, som ikke blev sigtet for noget ved politiets kontakt til dem.

Uro og uorden i øvrigt – Slåenvænget, Solrød Strand

Kl. 20.08 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at der var larm i området formentlig stammende fra unge, der kørte på knallerter ad stier og veje i området. En patrulje kunne dog ikke finde knallertkørere i området, men fandt frem til en slags biltræf, hvor entusiaster af et bestemt bilmærke var forsamlet. Lyden fra kørsel og brug disse køretøjer kunne ifølge patruljens opfattelse godt forveksles med lyden fra knallerter. Da alt foregik roligt ved biltræffet, forlod patruljen kort efter området.

Færdselsuheld – Ølbyvej, Køge

Kl. 21.25 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til færdselsuheld mellem en bilist og en motorcyklist. Den 24-årige mandlige motorcyklist fra Havdrup var væltet som følge af sammenstødet med bilisten og blev bragt til skadestuen til undersøgelse. Han var kørt på sin motorcykel ad Ølbyvej mod nord, da han efter Norsvejs udmunding påkørte bagenden af en personbil ført af en 23-årig kvinde fra Køge. Hun var forinden kørt ud fra en privat indkørsel og videre ad Ølbyvej også i nordlig retning, da hun blev påkørt bagfra af motorcyklisten. Der skete ringe materiel skade på de implicerede køretøjer, og motorcyklisten var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst, hvorvidt nogen af parterne har overtrådt færdselsloven.

Uorden på gaden – Vestergade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 23.29 måtte politiet bilægge en intern strid mellem en mand og en kvinde, efter at kvinden var løbet råbende rundt på gaden. Der var tale om en 32-årig, spirituspåvirket kvinde fra Store-Heddinge og en ophidset, 34-årig mandlig bekendt fra Køge. Deres interne diskussion havde de taget med ud på gaden, men politiet fik dog talt parterne til ro, så andre beboere i området ikke behøvede at være bekymrede for parternes ve og vel. Da der også havde været børn til stede, men ikke direkte indblandet i striden mellem de voksne, besluttede politiet at skrive en rapport til de sociale myndigheder, som så kan afgøre, hvorvidt familien har behov for hjælp.

Musik til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 23.46 fik politiet en henvendelse fra en borger, der bor tæt på Lovparken, idet der blev spillet høj musik til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til parken, hvor politiet kl. 00.09 traf 20-30 unge, som var forsamlet i det grønne område. En 16-årig pige fra Lille-Skensved havde medbragt en lille højttaler, som hun blev bedt om at slukke for. Der var ikke grundlag for yderligere indsats fra patruljen, som fortsatte til andre opgaver.

Spirituskørsel – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 23.55 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Greve for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritus-/narkokørsel – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 00.47 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Føllenslev for spiritus-/narkokørsel i en personbil. Han blev ved visitationen fundet i besiddelse godt fire gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 48-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne.

Musik til ulempe – Folkeparken, Roskilde

Kl. 02.25 anmeldte borger med bopæl tæt på Folkeparken, at der var uro og høj musik til ulempe i parkområdet. En patrulje var fremme kl. 02.29 og kunne konstatere, at der på dette tidspunkt ikke var høj musik til væsentlig ulempe for de omkringboende. Politiet traf fem personer, som i øvrigt var på vej fra området, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 06.50 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 28-årig mand fra Holbæk. Han kunne ikke forevise et kørekort, idet han havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven og gjorde ham samtidig bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt på grund af gentagne tilfælde af kørsel uden førerret. Den 28-årige var inden for de seneste tre år otte gange tidligere blevet afsløret i at køre bil uden førerret, hvorfor politiet vurderede, at grundlaget var til stede for at beslaglægge bilen med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.
 
Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Lærke Kartvedt laerke@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk